Hun brænder for Willemoes

Kirsten Hornbak er ikke kun "fru Willemoes", hun har stor interesse for bordercollier, som hun har opdrættet en del af.
Foto: Peter Leth-Larsen

Hun brænder for Willemoes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturkonsulenten i Assens Kommune har skrevet tekster til totalteater om søhelten

Selv om Kirsten Hornbak, der torsdag fylder 60 år, uddannede sig inden for socialområdet, har hendes hjerte altid banket for kultur og musik, og det kommer til fulde til at banke i år, hvor hun står for alle arrangementer i Assens i anledning af Willemoes-året.

Så meget går hun op i opgaven, at hun i Assens går under navnet "fru Willemoes".

Opgaven har hun fået i sin egenskab af kulturkonsulent i Assens Kommune, en stilling Kirsten Hornbak har haft siden 1997.

Kirsten Hornbak har været i både øst og vest, inden hun sammen med sin mand bosatte sig midt i landet lidt syd for Assens.

Som ung vidste hun ikke rigtig, hvad hun ville være, og så kunne hun lige så godt gå i lære i Københavns Kommune, hvor hun var udlært i 1966. Uddannelsen her supplerede hun på Forvaltningshøjskolen. Fra 1973 virkede Kirsten Hornbak som socialrådgiver i Helsinge Kommune.

Fem år senere blev hendes mand fristet til at søge en stilling som kommunaldirektør i en kommune næsten så langt mod vest, man kan komme. Han stammer fra Vestjylland, så springet til Fanø var ikke så stort for ham, som det var for københavneren Kirsten, der ikke kendte til vadehavsøen i forvejen.

Men parret var enige om at tage springet. Det tog lidt tid at blive accepteret som københavner, husker hun, men da parret først havde bosat sig, blev det til en livslang kærlighed. De blev på øen i 17 år, og helårshuset neden for "Kikkebakken" ved Nordby blev skiftet ud med et sommerhus, da parret flyttede til Fyn. Her rev de sommerhuset ned og byggede en helårsbolig med udsigt over Åkrog Bugt.

At Kirsten Hornbak er så interesseret i kultur, og at hun er god til at skrive revytekster kom hende til gode i "integrationen".

Hun var på kursus med et medlem af foreningen "Sømandskonerne", som gennem flere år har spillet revy på Fanø. Hun blev opfordret til at skrive tekster, og det gik så godt, at Kirsten Hornbak var langt inde i næste års revy, da sømandskonerne besluttede, at de ikke ville lave flere revyer.

Det var for ærgerligt at stå med en håndfuld gode tekster, så Kirsten Hornbak besluttede at gennemføre selv både som forfatter og instruktør.

Det udviklede sig til et fantastisk samarbejde med fannikkerne, som hun i dag godt kan savne, selv om hun fortsatte med revytekster, da hun flyttede til Fyn.

På Fanø arbejdede Kirsten Hornbak i Skole-, fritid- og kulturforvaltningen. Her var hun i syv-otte år, inden hun blev sekretariatsleder i Kommuneforeningen i Ribe Amt.

Her følte hun ind imellem virkelig at være med i inderkredsen, når hun var med til møde i Kommunernes Landsforening, hvor blandt andet lovforslag blev drøftet og kommenteret, inden de blev fremsat i Folketinget.

Efter nogle år fik hun lyst til noget andet, og det blev som uddannelseschef i Odense Kommune, hvor hun fik en åremålsansættelse på fire år.

Det var en meget spændende tid, men samtidig hårdt at være leder af et hus med 40 ansatte, der skulle koordinere den kommunale efteruddannelse i samarbejde med Den kommunale Højskole. Desuden savnede Kirsten Hornbak kulturen, så da der i 1997 blev en stilling som kulturkonsulent i Assens Kommune, søgte og fik hun den.

Jobskiftet satte atter gang i Kirsten Hornbaks kreative side, blandt andet har hun været med til at stable en middelalderfestival på benene. Den blev gennemført de tre år, kommunen var medspiller, men da foreningerne i Assens selv skulle tage over, var der ikke interesse for at fortsætte.

Men hendes kærlighed til store scenerier kommer til udtryk i næste måned, når kapsejladsen Fyn rundt for gamle træskibe kommer til Assens Havn 23. juli. Her har hun sammen med en veninde skrevet tekst til et totalteater om tiden omkring Willemoes' barndom.

Ved siden af det har Kirsten Hornbak haft tid til at opdrætte bordercollier og gennem kurser i Dansk Kennel Klub at lære andre hundeejere at opdrage deres hunde.

Dertil kommer en næsten ny interesse for Australien. Efter det første besøg i landet i 1995 har hun fuldstændig tabt sit hjerte til mennesker og kultur "down under".

Det er blevet til yderligere to rejser, hun holder foredrag, er i bestyrelsen for venskabsforeningen, og hun vil af sted igen.

- Havde jeg været 20 år yngre, ville jeg emigrere, siger hun uden tøven.

Åbent hus

Feddet 10, Brydegård, Haarby torsdag kl. 15-17.

Hun brænder for Willemoes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce