Hun arbejder for 8749


Hun arbejder for 8749

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med et flot valg på Fyn i ryggen vender Anne Baastrup tilbage til nøgleudvalg

For 20 år siden meldte hun sig ind i SF, og nu kommer belønningen for de mange års tro tjeneste i partiet.

Anne Baastrup har nylig scoret et rekordstort antal personlige stemmer på Fyn, og i går fik hun et endnu et skulderklap, da hun blev udpeget som medlem af Folketingets vigtige kontroludvalg. Det består af fem medlemmer fra de fem største partier, og det har til opgave at kigge Forsvarets og Politiets efterretningstjenester i kortene. Efter valget i 2005 røg Anne Baastrup til stor skuffelse ud af udvalget.

Det 55-årige fynsk valgte folketingsmedlem var et stort smil, da hun efter SF's gruppemøde kunne berette om sit - og dermed venstrefløjens - comeback i kontroludvalget. Hun er samtidig blevet opfordret til at fortsætte i ledelsen af partiets 23 mand store folketingsgruppe, hvilket hun også er meget stolt over.

- Jeg ville gerne have kunne dele glæden over de gode politiske resultater med min afdøde far, som var folketings-kandidat i Aalborg i min ungdom. Han nåede desværre heller ikke at opleve mig blive medlem af Folketinget i sin tid, siger hun til Stiftstidende.

Anne Baastrup er født og opvokset i Aalborg, hvor hendes far, Jørgen Baastrup, var folketings-kandidat for De Konservative uden dog at opnå valg. Hun blev sproglig student på Aalborghus Gymnasium i 1970 og rejste herefter til København for at læse jura.

I 1976 var den juridiske embedseksamen i hus, og de følgende år arbejdede hun som bl.a. fuldmægtig i Kommunernes Landsforening, i Ligestillingsrådet og som faglig sekretær i FTF.

Hun var allerede på Københavns Universitet begyndt at bruge sine taleevner i studenterpolitik, og da hun senere blev mor til tre børn med kun fire års mellemrum, gik hun aktivt ind i skolepolitisk arbejde både i børnenes daginstitutioner og senere i skolen.

I 1987 tog hun springet og meldte sig ind i SF, og det har siden været platform for hendes politiske drømme og ambitioner. Hun blev i 1994 valgt ind i Folketinget, hvor hun de følgende fem år var talerør for SF i Køge-kredsen.

I 1999 var det SF-vælgerne i Odense 1.kreds, der sikrede Anne Baastrup genvalg, og hun har siden været en meget klar fynsk stemme på Christiansborg.

Ved det nylige folketingsvalg fik hun 8749 personlige stemmer, og blev dermed Fyns ukronede valgdronning. En titel, som socialdemokraten Lotte Bundsgaard havde ved valget i 2005, da Baastrup fik godt 5000 personlige stemmer.

På Christiansborg beskrives Anne Baastrup af både partifæller og politiske modstandere som kyndig, veltalende, flittig og hjemme i sit stof.

Hun har med særlig iver og interesse kastet sig over retspolitik, og her har hun været sit partis ordfører og næstformand i Retsudvalget. Også uddannelsespolitik, EU, psykiatri og kommunalpolitik ligger hende meget på sinde, og hun har været en af nøglepersonerne ved udarbejdelsen af partiets valgprogrammer og store debatoplæg som bl.a. "Mere Samfund - mindre stat."

Privat har Anne Baastrup med sin mand slået sig på Frederiksstadgade i København. Parret købte i foråret 2001 et fritidshus på Storkehøjvej fire kilometer vest for Bogense, dels for at slappe af den smukke nordfynske natur, dels for at være nærmere Anne Baastrups valgkreds i Odense.

En stadig større del af tiden bliver tilbragt i sommerhuset, og Anne Baastrup glemmer for en stund alt om politik, når børn og børnebørn melder deres ankomst. Hun har to voksne sønner på 29 og 27 år og en datter på 25, og familien er blevet forøget med tre børnebørn på fire, to og et år.
Folketingspolitikeren Anne Bostrup (SF) købte for syv år siden et sommerhus i Bogense, hvor hun sammen med sin mand kan slappe af fra Christiansborg-tummelen. Her går tiden bl.a. med at plukke vilde hindbær, drikke caffé latte og bade ved den ugenerede strand.
Folketingspolitikeren Anne Bostrup (SF) købte for syv år siden et sommerhus i Bogense, hvor hun sammen med sin mand kan slappe af fra Christiansborg-tummelen. Her går tiden bl.a. med at plukke vilde hindbær, drikke caffé latte og bade ved den ugenerede strand.
Foto: Peter Leth-Larsen

Hun arbejder for 8749

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce