Hjertet banker for sygehuset i Svendborg

Kenneth Egstrup fik godkendt sin disputats i 1990 og blev for halvandet år siden professor, og tre dage om ugen bruger han på forskning.
Foto: Hans Sturesson

Hjertet banker for sygehuset i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledende overlæge, professor Kenneth Egstrup, 60 år på mandag, er overbevist om, at sygehuset også denne gang overlever

SVENDBORG/FAABORG: - Fornuften siger mig, at sygehuset i Svendborg fortsat vil eksistere som en helstøbt sygehus, og formentlig bliver det også større end det, vi kender i dag. I nybygningsplanerne i Odense er der ikke taget højde for, at man i givet fald skal modtage alle patienterne fra Svendborg, og hvis man skal det, bliver det nødvendigt med yderligere byggeri, og det vil koste mange, mange penge. Det tror jeg ikke, der er ressourcer til. Derfor er jeg fuld af fortrøstning på Svendborg Sygehus? vegne.

Den fungerende ledende overlæge på medicinsk afdeling på Svendborg Sygehus, professor Kenneth Egstrup, er klar i mælet, når han udtaler sig om det lokale sygehus? fremtid; det sygehus, som han rent fagligt har været med til at løfte op på højt niveau.

Hjerte-specialisten er som den første professor tilknyttet et provinshospital.

Endnu en opgave

Normalt arbejder professorer på de store hospitaler, men Kenneth Egstrup er så glad for sygehuset i Svendborg, at han insisterede på at blive her og foretage sin forskning, og i kraft af sin ekspertise har han skabt et unikt forskermiljø inden for hjerteområdet på sygehuset i Svendborg; en forskning, hvis resultater naturligvis spredes for alle vinde i ind- og udland til gavn og glæde for de mange, men som også er med til at sikre patienterne på sygehuset i Svendborg en fagligt førsteklasses behandling; blandt andet fordi forskermiljøet tiltrække kvalificerede medarbejdere.

Den 12. januar fylder Kenneth Egstrup 60 år, og samtidig har han lige påtaget sig endnu en opgave, nemlig at være fungerende overlæge på medicinsk afdeling efter Michael Hansen Nord, der er rejst til OUH i Odense. Der er kun tale om en midlertidig ordning, indtil sygehusledelsen finder en permanent afløser, men jobbet som leder af den medicinske afdeling - sammenholdt med forskningsarbejdet - betyder, at der ikke bliver megen tid til patientkontakt, og det beklager Kenneth Egstrup.

- I bund og grund er kontakten til patienterne det mest spændende, men det kræver en stor administrativ indsats at stå i spidsen for en afdeling med en omsætning på 200 millioner kroner. Det er trods alt en stor virksomhed set i relation til Svendborg-forhold, siger Kenneth Egstrup, der privat er bosiddende i Faaborg.

Ingeniørstudiet valgt fra

Han er født i Roskilde, men da faren var tilknyttet toldvæsenet, betød det, at familien flyttede meget rundt i landet. Bl.a. til Svendborg, hvor Kenneth Egstrup gik på gymnasiet. Han var på det sidste hold på det gamle gymnasium på Viebæltet. Egentlig ville han gerne have været civilingeniør, men da han så DTU på Lundtofte-sletten ved København blev han enig med sig selv om, at det så for trist ude til at kunne byde på en sjov og spændende uddannelse.

Derfor valgte han at studere medicin i Århus.

- Og det har jeg aldrig fortrudt. Det er udviklende og givende at arbejde som læge, siger Kenneth Egstrup, der blev færdig sammen med en masser andre læger; faktisk så mange, at der ikke var arbejde til dem alle, og derfor valgte han at rejse til Sverige, hvor han blev i godt fire år. Tilbage i Danmark fik han job på Faaborg Sygehus, kom siden til Odense, hvor han tog sin speciallæge-uddannelse, og i 1991 blev han overlæge i Haderslev.

I 1995 blev Kenneth Egstrup ansat på Svendborg Sygehus; en arbejdsplads, som hjertelægen sætter højt. Han har ikke følt sig fristet til at søge ud på privathospitaler, selv om lønnen nok kunne lokke. Han bryder sig ikke om at lyde for idealistisk, men mener, at det er vigtigt med et offentligt sygehussystem, der ikke bliver udhulet ved, at ekspertisen siver væk, ligesom han finder det afgørende at bevare et system, der også åbner mulighed for forskning, som måske ikke her og nu giver pote - kun udgifter, men som på sigt kan komme til at gøre en forskel.

- Jeg tror, at jeg er til gavn for de fleste her, siger fødselaren beskedent.

Hjertet banker for sygehuset i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce