Hillary Clinton fylder 60


Hillary Clinton fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

København:Hun var engang kendt som hustru til USA's tidligere præsident Bill Clinton, men i dag har hun en platform, der identificerer hende som langt mere end tidligere førstedame.

Og fra denne platform arbejder Hillary Rodham Clinton på at bytte rollerne om, så det bliver Bill, der bliver ægtefælle til en præsident.

Da hun og Bill Clinton flyttede ind i Det Hvide Hus, var hun 45 år. Lykkes det hende at vinde præsidentposten, bliver det en mere moden Hillary, som rykker ind i præsidentboligen. Den 26. oktober fylder hun 60. Hun nævnes som favorit til at blive demokraternes præsidentkandidat, men det afgøres først ved primærvalgene næste år, mens præsidentvalget finder sted om godt et års tid.

Hillary Clinton har altid været politisk engageret. Hun er senator i kongressen i Washington, valgt i New York, og det mest af hendes voksne liv har egentlig været en forberedelse til at bevæge sig rundt på magtens tinder i USA.

Hun begyndte at læse jura på Yale i 1969. I 1975 blev hun gift med Bill Clinton, der dengang havde indledt en politisk karriere i Arkansas.

Hun arbejdede som advokat, hun hjalp sin mand, der blev Arkansas-guvernør, og da hun blev præsidentfrue, stod det klart, at det var en præsidentfrue, der ikke blot var halehæng til sin mand.

Hendes intellekt og interesse for politik gjorde, at hun også var en vigtig rådgiver for Bill Clinton, der måske kan gøre gengæld som rådgiver for Hillary Clinton i Det Hvide Hus.

Parret har en datter, Chelsea, der blev født i 1980.

/ritzau/

Hillary Clinton fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce