Hesseldahl

Fire nye direktører skal fra nytår sætte sig i chefstolene i DR og trykke nye visitkort med titlen "indholdsdirektør". Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, direktør for DR Danmark Inger Bach, direktør for DR Oplysning Gitte Rabøl og direktør for DR Kultur Morten Hesseldahl (billedet). Ifølge DR's nyhedsbrev får de fire indholdsdirektører ansvaret for hvert deres område af programproduktionen og indtræder samtidig i direktionen. - Jeg er yderst tilfreds med den nye struktur og det nye chefhold. Det vigtigste for bestyrelsen har været, at alle fire har stærke ledelseskompetencer og en stærk faglig baggrund på netop dét felt, de bliver direktør for, siger DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, i nyhedsbrevet. For et par uger siden satte DR navn på de 152 chefer, der fremover vil være i DR. Og med ansættelsen af de fire indholdsdirektører er det fremtidige chefhold stort set klar./ritzau/ (DR/POLFOTO)
Foto: POLFOTO

Hesseldahl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

hopper højere

Portræt

Hans arbejdsliv har været både snoet, farverigt og vidtfavnede.

Uddannet grafonom og filosof, forfatter til tegneserier og lærebøger. Eksamen i økonomi, forlagsdirektør på Gyldendal og kassemester på Information.

Alt dette hører snart fortiden til. I det nye år tager han nemlig hul på et nyt kapitel, som hedder indholdsdirektør i Danmarks Radio.

- Ja, det bliver spændende, selv om jeg er ked af at forlade Dagbladet Information A/S efter kun to år, siger han.

Den 45-årige odensedreng er blevet håndplukket til det firkløver af direktører, der skal være med til at føre mediekoncernen DR ind i en ny struktur. De har alle titel af indholdsdirektør og foruden Morten Hesseldahl er det Ulrik Haagerup, Inger Back og Gitte Rabøl.

Som direktør for DR Kultur bliver Hesseldahl chef for drama, musik, litteratur og kunst. Med følger ansvaret for drift og udvikling af Koncerthuset og DR’s 10 orkestre og kor.

Med jobskiftet springer Hesseldahl fra direktørstolen i en af de små aktører i mediebranchen til dens suveræne flagskib. På Information, hvor han blev ansat i 2007, har han boltret sig med små 20.000 abonnenter og en omsætning på små 80 mio. kr.

Med matematisk præcision har hans liv været ligeligt delt mellem Odense og hovedstaden.

Morten Hesseldahl er født og vokset op i Fruens Bøge, hvor hans forældre stadig bor, og blev student på Sct. Knud, inden han begav sig ud på den kreative is.

Han var med til starte tegneseriebutikken "Den blå bil" i Odense, som i 1985 blev til tegnestue med samme navn. Her var han forfatter og skrev bl.a. albumserien "Et spørgsmål om Wagner", som blev udgivet i 1986 og den humoristiske detektivserie "Bernhard Bizarre" til Thomas Hauge.

Han arbejdede også sammen med tegneren Henrik Rehr, og i 1988 skrev han manuskript til Peter Heydenreichs new wave-thriller "Panik", som blev bragt i B.T. og siden udgivet som album. Parret Hesseldahl og Heydenreich stod også bag albumserien "Domenica."

Sideløbende med, at han arbejdede på at blive cand.phil. i filosofi og tage en HD, knoklede han sammen med tegneren Niels Roland med manuskriptet til fem-års projektet "Danmark besat" om livet under besættelsen. Det blev fulgt op med "Svanesang", som var en kritisk kommentar til retsopgøret.

Hesseldahl har brugt sin kreativitet til andet end tegneserier. Han skrev fagbogen fagbog "Erotik og eventyr", og i 1990 lavede han og Niels Roland lærebogen "Vi laver tegneserier".

I dag tilbringer han sin fritid på Kystvej i Hornbæk i det smukke Nordsjælland. Han er gift med illustratoren Karen Borch Jørgensen, og parret har Rebecca på 10 år.

Hesseldahl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce