Herman fra Båring Bakke er død

Herman Ahlmann på hjemmebane på Båring Bakke, klar til at slå en handel af. Foto: Hans Østergaard

Herman fra Båring Bakke er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Herman Ahlmann, Båring, er død, 80 år.

Manden bag Båring Bakke med grill og blomster- og grøntsalg og bjælkehytten ved siden af er død.

Det var Herman Ahlmann, der i 1962, som 24-årig, så mulighederne oppe på bakken fra Østerlund, gården, hvor han var født. Det betød opførelse af en iskiosk, som hans mor kunne passe, og en bjælkehytte til forældrene at bo i. Ved siden af solgte Herman frugt og grønt, uddannet gartner og frugtavler som han var.

Da det gik allerbedst, dyrkede han 25 tønder land, drev Uno X-tankstationen og solgte fyringsolie rundt på Fyn ved siden af de andre aktiviteterne på Båring Bakke. I det hele taget var Herman handelsmand om en hals og god til det med køb og salg.

Iskiosken blev udbygget løbende, og Herman flyttede selv ind i den røde bjælkehytte sammen med Grethe, og de fik sammen en datter og to sønner. En af disse er nu ejer af herlighederne på bakken, for Herman blev pensionist og ramt af blodpropper, hjerneblødninger og et brækket lårben. Derfor måtte det eldrevne køretøj i brug for, at han kunne komme rundt.

De sidste år på plejehjemmet var ikke sjove. Før da nåede Herman dog at være en super farfar og morfar for sine børnebørn, der voksede op i nærheden og blev forkælet af Grethe og Herman.

Herman gik på jagt og var formand for Asperup-Roerslev og Nr. Aaby Jagtforening i en årrække, ligesom han lagde kræfter i arbejdet i Odd Fellow-logen.

Bisættelsen har fundet sted. (RAS)

Herman fra Båring Bakke er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce