Hellere Lene end Løkke


Hellere Lene end Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv blandt Venstres vælgere foretrækker flertallet en konservativ statsminister frem for Lars Løkke som Foghs afløser

København: Vælgerne vil klart hellere have den konservative leder, Lene Espersen som statsminister, hvis de skal vælge mellem hende og Venstres næstformand, Lars Løkke Rasmussen. Det viser en meningsmåling, som Catinét har foretaget for Ritzau.

Hele 49 procent foretrækker økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen som statsminister, hvis Anders Fogh Rasmussen (V) skulle få et andet job. Finansminister Lars Løkke Rasmussen kun får støtte fra 17,5 procent af de 500 svarende vælgere i undersøgelsen. Selv hos Venstre foretrækker et klart flertal en konservativ statsminister.

Vælgerne er også meget kritiske i deres holdning til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V). Hun skal ud af regeringen, mener 49 procent af vælgerne, mens 35 procent siger nej. Kvinderne er mere klar til at slippe Rønn end mændene.

Et flertal af vælgerne vil gerne have en stor rokade. På den anden side er et klart flertal også tilfreds med regeringens præstation. Den får karakteren 7 eller mere af hele 47 procent af de svarende i undersøgelsen - efter den nye syv trins skala, hvor syv er godt. Kun hver tiende vælger vil dumpe regeringen.

Vælgerskaren er delt lige over på et spørgsmål om, hvorvidt den håber, at Anders Fogh Rasmussen forlader posten, for eksempel for at få et internationalt topjob. I hovedstadsområdet er befolkningen mest klar til et farvel, især de unge og de fattigste. De rigeste vil derimod gerne holde på Anders Fogh Rasmussen. Hele 48 procent af vælgere fra hjem med over 600.000 i samlet indtægt vil holde på ham. Kun 29 procent holder på ham i hjem med indtægter under 200.000 kroner om året. /ritzau/

Hellere Lene end Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce