Helgas 100 år

Helga Poulsen har - naturligvis - oplevet en masse i sit 100-årige liv. Foto: Niels Andreasen.

Helgas 100 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der sker ét og andet på 100 år. For Helga Poulsen har livet ikke altid været lige nemt.

Helga Poulsen er oprindelig fra Vestfyn og ud af en søskendeflok på 10.

- Jeg var den syvende, hed ikke andet end Pedersen 7, da jeg gik i skole. Dengang havde jeg det efternavn, siger hun.

Hendes far var fodermester på Wedellsborg ved Assens, men sådan én skulle være ugift. Så da han blev gift, var det farvel til jobbet på godset.

- Så måtte vi klare os med hans forskellige job rundtomkring. Vi boede i Gelsted. Min mor havde en indtægt med fransk vask og strygning. Min far skulle så i slutningen af 30'erne sælge malkemaskiner til bønderne. Det var strenge krisetider, og så kom krigen, så bønderne havde ikke meget at købe for, husker Helga Poulsen, som kom i huset på Wedellsborg, da hun blev konfirmeret.

To gode år, fortæller hun. Senere fik hun via en veninde plads hos bageren i Frørup, og det var her, hun mødte sin første mand.

Da de blev gift, flyttede de en del rundt. Hendes mand sympatiserede med nazisterne, og som partimedlem blev han efter krigen interneret i Frøslevlejren, mens Helga Poulsen sad tilbage med fire små børn.

- Vi boede til leje, men fik af udlejeren at vide, at vi skulle flytte straks. Dér må jeg sige, at da hjalp kommunen mig altså flot, siger Helga Poulsen.

Det var en trøst i en situation, hvor hendes mand sad i Frøslev og også en overgang sad i fængslet i Horsens.

Ægteskabet holdt ikke. Helga Poulsen mødte sin anden mand, der var ansat ved DSB. Familien flyttede til Odense og fik bolig i det tidligere ledvogterhus.

- Da så kvinderne i stigende tal begyndte at arbejde ude dér sidst i 50'erne, sagde jeg, at jeg da kunne passe deres børn. Sådan blev det, siger Helga Poulsen og siger på spørgsmålet, om hun i dag kunne have tænkt sig en uddannelse som pædagog:

- Nej, slet ikke. Det med skole og uddannelse var ikke noget for mig.

Helgas 100 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce