Med sit karakteristiske overskæg og sit humoristiske lune har musikeren Øyvind Ougaard, der tirsdag den 21. marts fylder 60 år, gennem årtier været en del af den danske underholdningsbranche.

I mange år var han komikerduoen Monrad & Rislunds musikalske ankermand, men de senere år er det rollen som kapelmester i Zirkus Nemo, der har optaget det meste af tiden.

Mens klaveret var det foretrukne instrument i hans unge år, så er det harmonikaen, der har været Øyvind Ougaards faste makker gennem en årrække - og det er til trods for, at han lærte instrumentet at kende ved et tilfælde.

I 1970'erne blev han tilbudt job i Erik Clausen og Leif Sylvester Petersens gadecirkus på én betingelse: Han skulle spille harmonika.

Det havde han ikke prøvet før, men med et års fast arbejde i udsigt gav han sig i kast med at lære at spille harmonika, som han i sidste ende lærte at elske.

At lære harmonikaen at kende åbnede også døren for andre job i branchen. I cd'ens velmagtsdage blev Øyvind Ougaard ofte hevet i studiet af musikere som Kim Larsen og Sebastian. I alt har hans harmonikaspil medvirket på omkring 400 plader.

De senere år har den autodidakte musiker haft travlt med nye og spændende projekter.

Igennem flere år var han fast ferieafløser som kapelmester i Zirkus Nemo, men sidste år besluttede Søren Østergaard sig for at prøve noget nyt, og her faldt valget på Ougaards harmonikaevner.

- Søren Østergaard synes, at det klæder hans cirkus, at der bliver spillet harmonika. Så sidste år spillede jeg en hel sæson, og nu er vi blevet enige om, at det gør vi igen næste år, fortæller Øyvind Ougaard.

Ud over sit arbejde i Zirkus Nemo rejser Øyvind Ougaard i øjeblikket også rundt med showet "Sjove mænd med slips - og Dario". Her spiller Per Pallesen, Flemming Jensen, Amin Jensen og Dario Campeotto med.

Øyvind Ougaard er kæreste med Jonna Glifberg, og parret bor i Valby. Han har også sønnen Lauritz på 25 år. (ritzau)