Han vil studere musik i Rom

Som tak for rejselegatet på 15.000 kr. satte Ole Bartholin Kiilerich sig til flyglet og gav en fejende flot udgave af Bachs Partita.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Han vil studere musik i Rom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEGAT: Musikstuderende Ole Bartholin Kiilerich fik rejselegat af humanitær Fond. For to år siden fik hans kone

Et jubilæum er normalt en begivenhed, hvor jubilaren kan glæde sig over et velfyldt gavebord.

Sådan var det også i går, da Den humanitære Fond ved Odd Fellow Logerne i Odense havde indkaldt til samling på Nonnebakken i Odense.

Her flød strømmen af gaver bare den modsatte vej, da fonden for 25. gang uddelte donationer, der i går var på i alt 145.000 kr.

En af de glade modtagere var Ole Bartholin Kiilerich, der studerer klassisk musik på Det Fynske Musikkonservatorium. Han fik et rejselegat på 15.000 kr. og kunne glædestrålende fortælle, at pengene skal bruges til musikstudier i Rom. Ægtefællen, Britt Krogh Grønnebæk, skal med. Hun går ligesom manden på musikkonservatoriets klassiske linje. For to år siden var hun den heldige modtager af fondens rejselegat, mens manden så til. I går var det hende, der var tilskuer sammen med parrets fire måneder gamle søn.

Som tak for rejselegatet gav Ole Bartholin Kiilerich en fejende flot udførelse af de første fire satser af Bachs Partita i g-dur på flygel.

Musik giver fondspenge

Musik er i det hele taget omdrejningspunkter for de midler, Den humanitære Fond samler ind til de årlige uddelinger. Pengene kommer ind ved fire store koncertarrangementer. Et af dem foregår på musikkonservatoriet, hvor de studerende spiller, og fonden står for salg af billetter, øl og vand. Det er overskud fra salget, der går til et årligt rejselegat.

De øvrige tre årlige koncerter er en koncert med populær musik i koncerthuset i Odense, en koncert i Ansgars Kirke, Odense, samt forpremieren på Nyborg Voldspil. Hovedkræfterne fra årets Show Boat, Elsebeth Holse Madsen og Per Thorhauge, var mødt op på Nonnebakken, hvor de gav smagsprøver på sommerens forestilling.

Den humanitære Fond uddelte de resterende 130.000 kr. i seks portioner til følgende:

Foreningen for efterladte efter selvmord, en sorggruppe i Odense, 25.000 kr.

Beboerrådet Duedalen, Vissenbjerg, senhjerneskadede, 25.000 kr.

Det kommunale værested Blokhuset Carl Blochs Vej, Odense, 20.000 kr.

Fjordagergruppen, Odense, spejdergruppe, 15.000 kr.

De sidste to portioner på hver 25.000 kr. blev givet til to søskende, Anette Knudsen og Margrethe Knudsen, der begge er skleroseramte.

Den 6. november kan Den humanitære Fond holde endnu et 25 års jubilæum. Den dag er det 25 år siden, fonden blev stiftet. Begivenheden bliver fejret med en ny pengestrøm på omkring 100.000 kr. uddelt i højst to portioner.

Han vil studere musik i Rom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce