Han stod for sirenerne


Han stod for sirenerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Hvert år i maj, når sirenerne hyler, kan tidligere civilforsvarsdirektør Ole Forsting tænke på det moderne varslingssystem som en af de forbedringer, der blev indført i hans embedstid.

Ole Forsting, der fylder 70 år mandag, blev jurist i 1964. Han steg gennem graderne i Handelsministeriet og Indenrigsministeriet og var i syv år direktør for seruminstituttet. I 1983 blev han udnævnt til direktør for Civilforsvarsstyrelsen og var med til at genføde det krigsmæssige civilforsvar under navnet Beredskabsstyrelsen.

Blandt den ny tids opgaver var nødhjælpskørsel i det tidligere Jugoslavien. Ole Forsting husker stadig den dag i 1993, hvor to af styrelsens unge medarbejdere blev dræbt under et angreb mod deres kolonne.

- Det var meget uhyggeligt. Det tog hårdt på os alle sammen. I vores naivitet havde vi ikke troet, at nogen ville gøre den slags, siger han i dag.

Ole Forsting gjorde sig i 1994 bemærket i en markant diskussion om kravene til transport af farligt gods under Storebælt, og i 1996 fik han nyt job som kommitteret i Indenrigsministeriet. I manges øjne lignede det en forflyttelse.

- Det kan godt være, at jeg var besværlig, men jeg blev altså ikke flyttet. Det var en aftale, der var indgået lang tid forinden, siger Ole Forsting selv.

Han bor nu i Nivå. Han gik på pension i 1998 og har fundet tid til sin gamle interesse for botanik. Samtidig spiller han stadig håndbold på motionsplan.(ritzau)

Han stod for sirenerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce