Han skal administrere Naturama

Hans Ibsen - Naturamas indenrigsminister.
Foto: Jørgen Outzen

Han skal administrere Naturama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

53-årige Hans Ibsen fra kulturdirektør til administrationschef på det moderne naturhistoriske museum

Profil

Af Bjarne Gregersen

Den 53-årige tidligere kulturdirektør i Svendborg Kommune, Hans Ibsen, har nu sat sig i en central stol på det moderne naturhistoriske museum, Naturama, på Dronningemaen i Svendborg.

Hvor han før administrerede det store kulturområde med masser af børn, lærere og pædagoger, skal han nu se til, at de udstoppede dyr får de optimale betingelser. Hvilket naturligvis ikke er helt rigtigt. Hans Ibsen har ingen spidskompetence, når det gælder den zoologiske videnskab.

Til gengæld har han gode administrative evner og er samarbejdets mand.

- Jeg skal være Naturamas indenrigsminister, hvis du forstår, hvad jeg mener, siger Hans Ibsen.

Hans primære opgaver bliver således at sørge for sammenhæng mellem indtægter og udgifter, ligesom han skal koordinere de opgaver, som personalet skal løse.

- Det er en rigtig spændende arbejdsplads med 13-14 fuldtidsansatte plus en række andre løsere ansatte medarbejdere, siger Hans Ibsen.

Han blev kulturdirektør i Svendborg Kommune i 2004 og var således med til hele starten på Naturama, hvor han nu også er souschef og således stedfortræder for museumschef Jacob Salvig.

Feje støvet væk

- Jeg glæder mig til at være med til yderligere at få zoologisk museums støvede image fejet bort, og det er Naturama jo allerede godt i gang med, siger administrationschefen.

Hans Ibsen er født på Sjælland og tog i 1981 lærereksamen fra Københavns Dag- og Aftenseminarium. Han har virket både som lærer og SSP-konsulent og har haft flere administrative chefopgaver. Han var således skoleinspektør i Tårnbæk Kommune. Derefter blev han leder af børneområdet i Fredensborg-Humlebæk Kommune. Han var direktør for børneforvaltningen i Holmegård Kommune, da han i 2004 blev kulturdirektør i Svendborg, da han afløste Jan Christensen.

Hans Ibsen har taget en lang række lederuddannelser, bl.a. KIOL-uddannelsen for topledere.

Snart morfar

Ved kommunesammenlægningen i 2007 blev der lagt en direktør-kabale, hvor der ikke blev plads til Hans Ibsen. Han virkede derefter frem til 1. januar som konsulent for kommunen og løste bl.a. en række opgaver for nærdemokrati-udvalget.

Hans Ibsen holder af god mad og god rødvin - og gode rejser. Her ligger Italien på en absolut førsteplads.

Han er far til en datter på 27 år, som er sygeplejerske i København, og som i august gør ham til morfar.

Han skal administrere Naturama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce