Han skabte Svansø Food

Nr Åby Svansø food 3
Foto: Hans Østergaard

Han skabte Svansø Food

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør Peder Svansø, Nyborg, er død, 74 år

Under mottoet "Kend dine styrker, erkend dine svagheder", skabte direktør Peder Svansø, Strandalléen 48, Nyborg, sammen med hustruen Hanne Svansø fra 1975 det importfirma for italiensk pasta, der siden udviklede sig til Svansø Food, kendt i fødevarebranchen for kvalitetsprodukter, der også kom til at omfatte marmelade, dressinger og andre specialiteter.

I søndags døde Peder Svan-sø, 74 år. Det skete efter en hjerteoperation.

Peder Svansø drev i adskillige år Svansø Food fra lokaler på Vesterhavnen i Nyborg. Da området i slutningen af 90’erne skulle udvikles til boliger, valgte Peder Svansø fra 2000 til 2003 at samle virksomheden i Nørre Aaby på Vestfyn, hvor han siden 1999 havde været ejer af Kraft’s fabrik.

I 2005 afhændede Peder Svansø sin koncern til Good Food Group. Ved salget var der 100 ansatte, og virksomheden havde en årsomsætning på 200 millioner kroner.

Peder Svansø havde overskud til at beskæftige sig med andet end sin egne virksomheder. Han deltog gerne i debatten om erhvervsudvikling, og han påtog sig også opgaven som mentor for iværksættere, en rolle, han var dybt involveret i ved sin død.

Sammen med sønnen Peder Svansø jr. skabte han efter salget af Svansø Food firmaet P.S. Import, der med base i Nyborg opererer inden for samme branche som Svansø Food.

I fritiden var Svansø ivrig golfspiller og to gange om ugen fast deltager på morgenholdet i svømmehallen i Nyborg.

Peder Svansø var gårdmandsøn fra Salling i Jylland. Landbruget lå ikke til unge Peder Svansø. Efter ophold i England og Canada kom han ind i handelsbranchen. Han var blandt andet distriktschef for Coca-Cola og Knorr inden han skabte sin egen virksomhed.

Peder Svansø efterlader sig foruden hustruen, en søn og tre døtre, hvoraf de to er fra et tidligere ægteskab.

Han skabte Svansø Food

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce