Han sagde ja - og senere nej til løb på broen


Han sagde ja - og senere nej til løb på broen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt

Vejcenterchef ser frem til halvmaraton - selv om han sagde nej til at løbe over Den Nye Lillebæltsbro

Middelfart: Vejcenterchef Jens Kr. Ørnskov får sjældent henvendelser fra trafikanter, som lige vil sige tak for en god tur fra a til b. Går turen ikke som planlagt, kan førstemanden for Vejdirektoratet i Region Syddanmark godt begynde at læse.

Sådan var det i dagene efter det første Lillebælt Halvmarathon den første lørdag i maj sidste år.

- Jeg vil tro, der kom 50 til 75 vrede mails. De kom ind flere steder i systemet, men alle havnede et sted - på mit bord, fortæller Jens Kr. Ørnskov.

Anledningen var de kilometerlange køer over Den Nye Lillebæltsbro, som løbet forårsagede.

- Jeg havde to roller, da Middelfart Kommune i 2007 henvendte sig til mig med idéen om løbet. Jeg kan godt lide at løbe og har gjort det i mange år. Og så har jeg vejbestyrelsesansvaret for motorvejsbroen. De to roller skulle jeg prøve at administrere. Da jeg selv løber, kunne jeg godt se, at det ville være specielt at løbe over motorvejsbroen. Men beslutningen om at sige ja blev truffet ud fra saglige overvejelser. Vi kiggede på trafiktallene og vurderede, at det var muligt at gennemføre løbet en lørdag sidst på eftermiddagen, siger Jens Kr. Ørnskov, som kom på andre tanker, da han så sin mailboks de kommende dage.

Vi er på besøg hos vejcenterchefen dagen før, han slipper løberen løs.

I forbindelse med kommunalreformen blev han udpeget til leder af Vejdirektoratets Vejcenter Syddanmark - et af seks vejcentre i kongeriget.

Dermed blev ingeniøren for alvor leder.

- 95 procent af min tid går med ledelsesopgaver. Sådan skal det også være i det her job, siger Jens Kr. Ørnskov, der er chef for 75 medarbejdere i vejcentret, der har ansvaret for vedligeholdelsen og mindre anlægsprojekter på de statslige veje i Syddanmark.

- Den største opgave i jobbet har helt klart været at få medarbejderne, der kom med fem forskellige kulturer til at finde sammen om én kultur - og en kultur, der passer til de øvrige vejcentre, siger Jens Kr. Ørnskov.

At han fik jobbet, gætter han selv på skyldes to ting:

- Jeg har arbejdet i en lignende organisation i min tid i det private erhvervsliv. Og så tror jeg på, at jeg er god til at formidle min holdning til samarbejde.

En normal arbejdsdag begynder, når han sætter sig i bilen klokken syv. 11 timere senere er han som regel tilbage i Esjberg.

Ikke mindst hans arbejdsliv har gjort, at løb er hans foretrukne motionsform.

- Jeg har altid dyrket idræt. Løb har den fordel, at det ikke skal foregå klokken det og det den dag. Det kræver bare, at man kan komme op af sofaen, siger Jens Kr. Ørnskov, der gerne løber to gange om ugen. Også af hensyn til jobbet.

- Det er en klar fordel at være i god fysisk form i mit job, siger han.

Ud over løbeturene bliver det også lidt badminton.

- Men det er lige så meget for tredje halvleg, siger Jens Kr. Ørnskov.

Sådan en har han også fortjent i dag ved 16.20-tiden, når han regner med at krydse målstregen ved Lillebælt Halvmarathon for anden gang.

- Da kommunen bad om at gentage løbet, kunne jeg ret hurtigt sige nej til, at der kunne løbes over Den Nye Lillebæltsbro. Men jeg sagde også, at min oplevelse var, at løbet havde meget andet at byde på. De varierede omgivelser og den intime stemning, som tilskuerne skaber på ruten.

Så både tilskuere og bilister kan heppe på vejcenterchefen. Både løbere og bilister kan komme over bæltet i dag.

Han sagde ja - og senere nej til løb på broen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce