Han har spillet for Bill Clinton

Jazzmusikeren, bassisten Chris Minh Doky fylder 40 år i morgen. Doky, der lige som sin bror, pianisten Niels Lan, har vietnamesisk baggrund, var i begyndelsen af sin musikerkarriere stærkt påvirket af den nu afdøde Niels-Henning Ørsted Pedersen og har nu i flere henseender overtaget dennes plads som en internationalt kendt dansk jazzmusiker.
Foto: Jan Persson/POLFOTO

Han har spillet for Bill Clinton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chris Minh Doky har nået meget i sin fornemme karriere.

Han har spillet for præsident Bill Clinton i Det Hvide Hus, har komponeret musikken til film om kronprins Frederik, prinsesse Alexandra og kronprinsesse Mary, og han er blevet kåret blandt de 10 bedste jazzbassister i verden.

Chris Minh Doky, der i morgen fylder 40 år, er nået vidt, siden han som teenager kastede sin kærlighed på kontrabassen og lærte sig selv at håndtere instrumentet.

Det musikalske har han ikke fra fremmede. Faren, der kommer fra Vietnam, er konservatorieuddannet på guitar, mens hans danske mor som ganske ung havde flere hit som refrainsangerinde. Storebroren Niels Lan Doky er en internationalt kendt jazzpianist.

Som 17-årig gymnasielev blev Chris Minh Doky - på baslegenden Niels-Henning Østed Pedersens anbefaling - hyret til Finn Zieglers orkester på jazzstedet La Fontaine i København, og i 1988 tog han til New York for at opsøge jazzens rødder og videreuddanne sig.

Det helt store spring fremad kom i 1991, da den store amerikanske jazzguitarist Mike Stern engagerede ham til at spille med sit band på in-stedet "55".

Ros fra Sanne

Siden da har Chris Minh Doky spillet med en række af jazzverdenens største navne rundt om i verden. I Danmark arbejdede han 1998-2000 sammen med Sanne Salomonsen - blandt andet om cd’en "In a New York Minute".

- Minh besidder evnen til at forstå alle genrer og tage dem til sig. Som den naturligste ting i verden smelter han genrerne sammen med jazz og gør det til sit helt eget udtryk, siger Sanne Salomonsen om samarbejdet.

I 2006 rejste Minh for Kunstrådet rundt til 30 gymnasier og efterskoler for at inspirere eleverne til at forfølge deres drømme.

Firmaet Yamaha har specialdesignet en sammenklappelig kontrabas for Chris Minh Doky. Siden terrorangrebet mod New York nægter mange flyselskaber nemlig at tage en "rigtig" kontrabas om bord af frygt for, at der er noget farligt indeni.

New York danner til daglig base for hans liv og musik, men han har også købt villa på Amager sammen med sin kone. De har to børn på tre og fire år, og familien vil bo i Danmark om sommeren. (ritzau)

Han har spillet for Bill Clinton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce