Han gav journalistikken et sprog


Han gav journalistikken et sprog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gert Smistrup, der mandag den 19. juni fylder 95 år, er kendt af tusindvis af journalister for sin kærligt-kritiske og engagerede undervisning i det journalistiske sprog.

Smistrup var lektor på den nyetablerede Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus fra 1971 til 1987. Dengang var det journalistiske sprog ikke sat på formel, så undervisningsmaterialet måtte han selv stå for.

Sammen med kollegerne Hans Veirup og Ebbe Grunwald etablerede Gert Smistrup et helt nyt fagsprog om journalistisk sprog og formidling.

De tre sprogfolk skrev sammen "Det sproglige serviceeftersyn", som i årene frem blev biblen for masser af journalister. Senere kom andre bøger som "Journalistens sprog" og "At skrive godt".

Gennem sin undervisning inspirerede den journalistuddannede sprogrevser kommende journalister til at turde skrive anderledes, at skrive levende og at bruge sprogets muligheder.

Smistrup var gennem årene også en skattet underviser i sprog på de journalistiske efteruddannelser i både Danmark og Norge.

Efter tiden på journalisthøjskolen var Gert Smistrup en periode sprogchef i Det Berlingske Hus.

Tæften og interessen for det sproglige er gået i arv til datteren Trine, der har fortsat arbejdet med at få journalister til at skrive, så nogen både kan og har lyst til at læse med. (ritzau)

Han gav journalistikken et sprog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce