Han er om nogen


Han er om nogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

kompromisløs

Portræt

Han er mindst lige så kendt som både stats- og forsvarsministeren i disse uger. Han er næsten mere i overskrifterne end de to politikere, for det er hans arbejde, der ligger til grund for specielt forsvarsministerens flere uger lange kølhaling i medierne.

Manden er dokumentaris­ten Christoffer Guldbrandsen. Endnu en gang har han bidt sig fast i haserne på en toppolitiker, og endnu en gang har hans arbejde resulteret i, at dele af den politiske dagsorden er blevet sat af ham og ikke dem, der ellers er sat til at lede landet.

Denne gang er Guldbrandsen, sammen med vennen Nils Giversen, som netop er fratrådt sit job i Danmarks Radio, det hotteste hotte. Fordi de hævder at ligge inde med lydoptagelser, Giversen lavede i 2007, hvor forsvarsministeriets pressechef Jacob Winther skulle have fortalt, at han lækkede oplysninger til TV 2 omkring danske jægersoldaters udsendelse til Irak.

Kompromisløs som han er, nægter Guldbrandsen at udlevere båndene, som nu ikke længere er i dokumentaristens besiddelse, men igen ligger nærmest forseglet i DR-byen.

Christoffer Guldbrandsen er ud af gammel filmslægt. Farfaderen var filmmanden Peer Guldbrandsen, og faderen var, lige som et par fætre, fotograf. Christoffer selv ville være både journalist og filmmand, men det kneb med at få enderne til at hænge sammen.

Derfor meldte han sig til et kursus på Askov Højskole. Det dannede basis for optagelsen på Danmarks Journalisthøjskole. Herfra kom han til TV 2 Nyhederne, hvor han nærmest faldt i med fodlis­terne. Han afleverede sine indslag, men faldt ellers ikke i øjnene.

Det gjorde han til gengæld, da han begyndte at stå på egne ben og lagde hovedvægten på dokumentarfilmproduktion.

Han lavede "Fogh bag facaden" i forbindelse med EU-topmødet i 2002. Filmen skabte furore nationalt, fordi den viste stor uenighed mellem statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller. Og den skabte ballade internationalt og specielt i Tyrkiet, fordi den viste dobbeltspillet i EU omkring Tyrkiets optagelse i unionen.

Senere fulgte blandt andet "Lykketofts finale", "Den Hemmelige Krig" og senest i fjor "Dagbog fra midten."

Alle film, der går mere end tæt på enkeltpersoner, og hvor det hele tiden er det politiske spil og spin, der krænges ud.

Intet af det, Guldbrandsen hidtil har rørt ved som dokumentarist, er gået stille af sig. Alle hans produktioner er blevet belønnet med de fornemste priser, og flere venter givetvis på personen, der er kendt for sin store kilde- og venskabskreds. Kredse hvorfra ingen ønsker at fortælle om hovedpersonen selv.

Han er om nogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce