Han bliver aldrig skoletræt

Bjarne Engelbrecht Jensen har gennem et langt liv været handelsskolemand, men stortrives nu som chef for alle erhvervsuddannelserne, der også omfatter de traditionelle fag fra tidligere tiders tekniske skole.
Foto: Katrine Damkjær

Han bliver aldrig skoletræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afdelingsdirektør Bjarne Engelbrecht Jensen, Svendborg Erhvervsskole, nåede lige at blive gift, inden han fylder 60 år

SVENDBORG: Bjarne Engelbrecht Jensen har om nogen været forbundet med Svendborg Handelsskole. I næsten 30 år havde han sin daglige gang på handelsskolen, men når han nu starter sin Opel og kører fra privaten på Tåsinge, har han kurs mod Porthusvej og den tidligere Teknisk Skole.

Siden fusionen mellem de to erhvervsskoler - nu Svendborg Erhvervsskole - i 2004 har Bjarne Engelbrecht Jensen været afdelingsdirektør for erhvervsuddannelserne, og han valgte derfor at få kontor på Porthusvej, hvor en stor del af uddannelserne har til huse.

Men ellers er »hans« 1200-1300 elever spredt ud over mange adresser i Svendborg, fordi det ikke indtil nu er lykkes at samle erhvervsskolens mange tilbud i vestre bydel, som det egentlig var tanken.

På fredag fylder Bjarne Engelbrecht Jensen 60 år, og han stortrives i sin nye funktion, selv om jobbet adskiller sig meget fra det, han tidligere beskæftigede sig med. Skolesystemet er hans liv, og han bliver aldrig skoletræt.
Bjarne Engelbrecht Jensen
Bjarne Engelbrecht Jensen
Foto: Katrine Damkjær

En anden verden

I mange år var han chef for handelsskolens kursusafdeling, hvor det primært var voksne - bl.a. tusindvis af merkonomstuderende - han havde ansvar for. Som afdelingsdirektør for erhvervsuddannelserne er det de unge, han tager sig af, og viften af uddannelser, han og hans medarbejdere udbyder, er bred og spænder fra bygge- og anlægssektoren over kontor- og butiksområdet til cater- og ernæringsassistenter.

- Det er en helt anden verden, jeg er kommet ind i, men jeg synes, den er fantastisk spændende. Omvæltningen har været til at tage og føle på, men man har taget rigtig godt imod mig - og sikke en masse dygtige og kompetente mennesker, jeg har lært at kende, siger Bjarne Engelbrecht Jensen, der lægger stor vægt på at være helhjertet erhvervsskolemand. Han har lagt handelsskole-tiden bag sig.
Bjarne Engelbrecht Jensen
Bjarne Engelbrecht Jensen
Foto: Katrine Damkjær

Fint samspil

- Mentalt skal man ved sådan en fusion gøre sig klart, at der nu er tale om en helt anden arbejdsplads, og jeg har forsøgt at gøre det klart, at jeg nu er denne afdelings repræsentant i direktionen og varetager dens interesser, siger afdelingsdirektøren, der godt er klar over, at han ikke skal kloge sig om det rent faglige over for håndværker-medarbejderne på skolen, men at han med sine mange års erfaring i ledelse og planlægning har nogle administrative styrker, som - i samspil med det faglige - får hverdagen til at fungere på den store arbejdsplads.

Bjarne Engelbrecht Jensen er uddannet sparekasseelev fra Sparekassen for Svendborg om Omegn, hvor han kom i lære i 1966. Da han fire år senere var færdig, tog han orlov for at læse HH på Svendborg Handelsskole, men hver fredag - og i ferierne - tog han ned i sparekassen og betjente sin kundekreds, og dermed tjente han til studierne. Bagefter læste han HA på Odense Universitet, og i 1977 var han tilbage på handelsskolen som lærer, siden blev han inspektør og kursuschef og så - i 2004 - flyttede han fra Skovsbovej til Porthusvej og overtog stillingen som afdelingsdirektør.

Markant skifte

Det var arbejdsmæssigt et markant skifte, men dog intet at sammenligne med det, han tog på privatfronten, hvor han - som 59-årig - friede til den 16 år yngre Anne-Lene Haveløkke Nielsen, som han blev gift med i september sidste år.

De to mødtes rent arbejdsmæssigt tilbage i 90?erne, da Anne-Lene Haveløkke Nielsen sad i det regionale arbejdsmarkedsråds sekretariat. Bjarne Engelbrecht Jensen solgte handelsskole-kurser til rådet, og senere, da Anne-Lene Haveløkke Nielsen blev AF-chef i Svendborg, var der igen - rent professionelt - kontakt mellem de to; en kontakt der ebbede ud, da hun blev AF-chef i Vejle og senere rejste til et job i HUR i København.

- En dag så jeg i Fyns Amts Avis, at Anne-Lene var blevet ansat som udviklingsdirektør i den nye langelandske storkommune, og så tænkte jeg, at jeg nok endnu en gang kunne sælge nogle kurser til hende og tog derfor - helt professionelt - kontakt. Den kontakt endte altså med, at jeg blev gift, lige inden jeg fylder 60 år, siger Bjarne Engelbrecht Jensen med et smil og tilføjer, at hans ændrede status fra at være ungkarl til at være ægtemand ikke betyder, at han lader sig skubbe ud af køkkenet. Han elsker at lave mad, som han altid har gjort, og han har heller ikke droppet sovsen. Den kan han godt lide, selv om den slags vist er politisk ukorrekt i disse tider.

Bjarne Engelbrecht Jensen er medlem af Odd Fellow Logen, og så er han inkarneret alpin skiløber. Siden 1975 har han været af sted sammen med en god ven mindst en gang om året, gerne to, så han kender de fleste alpine løjper i Østrig, Frankrig og Italien, men i år har han meldt afbud for første gang. Det kniber med tiden, når der både har været bryllup og nu fødselsdag.

I anledning af Bjarne Engelbrecht Jensens 60 års fødselsdag er der reception på Svendborg Erhvervsskole på Porthusvej 71 fredag den 6. februar kl. 13-15.

Han bliver aldrig skoletræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce