Ham med hønsene og gøjerne

"Gøjernes" far - Poul Fischer - fylder 60 år onsdag.
Foto: Robert Wengler

Ham med hønsene og gøjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Typotekniker står der trykt på kuverten i avisens papirarkiv. Med kuglepen er der forsigtigt tilføjet + kunstner.

Retfærdigvis burde den håndskrevne tilføjelse ikke være helt så spagfærdig.

Ikke alene er typoteknikerfaget lagt på hylden, men for de fleste er Poul Fischer, Kohavevej 14, Rynkeby ved Ringe, der på onsdag fylder 60 år, utvivlsomt bedst kendt som "ham med hønsene og gøjerne."

Høns - modellerne har han ved hånden i den stråtækte idyl i Rynkeby - har de senere år været blandt de foretrukne motiver, når der er gang i penslerne, mens gøjerne - kunstnerens eget navn for hans fuglefigurer - tager form, når stenene fra de omliggende marker får en tur med hammer og mejsel.

Men for mange er Poul Fischer ud over at være "ham med fuglene og gøjerne" også "ham med de uindpakkede meninger." Man går ikke forgæves, hvis man er ude efter en god debat.

På sit klingende midtfynske og med ordbilleder, der er ligeså farverige som hans billeder, er han sjældent bange for, upoleret, men også varmt menneskekærligt at give sine meninger frit løb.
"Gøjernes" far - Poul Fischer - fylder 60 år onsdag.
Foto: Robert Wengler

Lå i luften

Som søn af bogtrykker Poul Fischer i Ringe var det ikke den store overraskelse, at Fischer junior valgte en karriere i den grafiske branche. Det var dog hos Hagen & Sørensen i Odense, han fik sin uddannelse. Senere kom han til Fyns Tidende og fulgte i 1969 med til Fyens Stiftstidende. Her var han blandt andet med i forreste række, da avisens for godt en halv snes år siden gik over til skærmombrydning.

I en periode var han som medarbejderrepræsentant ligeledes med i avisens bestyrelse, et tillidsjob, der også blev passet med engagement, iver, kritisk sans og blik for såvel detaljerne som de store linjer. På midtfynboens egen bramfrie facon forstås.

Flittig udstiller

Poul Fischers kunstneriske karriere strækker sig helt tilbage til midt i 1960'erne, da han fandt ud af at male med resterne i de farvedåser, hans far brugte til firefarvetryk.

Siden 1985 har han jævnligt udstillet i kunstbygningen på Filosofgangen i Odense. I årenes løb har han ligeledes været en flittig gæst hos kunstforeninger rundt om på større virksomheder og institutioner på Fyn og i Jylland.

Det er dog ikke alene på lærred og i sten, Poul Fischer har markeret sig som kunster. Kort efter Berlinmurens fald var han manden bag en kæmpeskulptur ved el-værket på Østre Ringvej i Ringe. Skulpturen kaldte han "Afspænding", og den viser en mur, der har været spændt godt fast, men som der nu er løsnet op for. Et håndfast udtryk for midtfynboens aldrig svigtende interesse for det samfund, der omgiver ham.

En interesse, han evner at rumme samtidig med, at han med omhu plejer den nære rolle som et rodfæstet familiemenneske. Poul Fischer er gift med Marianne. Parret har tre voksne børn, og barnebarn nummer fire er på vej.

(jung + jkr)

Åbent hus Kohavevej 14, Rynkeby, Ringe, onsdag den 23. august fra kl.11.

Ham med hønsene og gøjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce