Hæder til it-læge


Hæder til it-læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenselæge har stået fast på it-udviklingen i faget

Venlig, entusiastisk, kompetent og livsklog - men også en god portion fynsk stædighed.

Sådan beskriver venner og kolleger praktiserende læge Henrik Schroll, Odense, som i går modtog Halfdan Mahlers Pris - de praktiserende lægers ærespris.

De mange positive adjektiver burde i sig selv være nok til at hente prisen hjem. Men det er nok især på grund af stædigheden, at Henrik Schroll får æresprisen. For havde det ikke været for stædigheden, så var almen praksis ikke nået så langt i sin it-udvikling, som den er.

For Henrik Schroll har været - og er - pioner på it-området. Han har gennem mange år været hovedkraften bag elektronisk indsamling af kvalitetsdata i almen praksis. Han har været drivkraften bag udviklingen af det linkmodul, som kan kalde blandt andet kliniske håndbøger direkte fra lægens journalsystem og derefter udviklet "sentinel datafangst".

Henrik Schroll har med sin stædighed og sin stille form for humor stået fast på sit, når han kunne se de muligheder, andre læger ikke kunne få øje på. Når han kunne se hvordan it ville blive en stor hjælp for både læger og patienter, mens kolleger kun kunne se problemer.

Derfor er han nu blevet ansvarlig for at få alle it-systemleverandører til at samarbejde om at indpasse "sentinel datafangst" i journalsystemerne. Et hverv, hvor Henrik Schroll får brug for al sin stædighed, venlighed, entusiasme, kompetence og livsklogskab.

Henrik Schroll får også prisen for sin bemærkelsesværdige indsats indenfor samtalebehandling og supervision.

Halfdan Mahlers Pris tildeles som en uansøgt hædersgave til en eller flere alment praktiserende læger, der har ydet en særlig indsats for at fremme praksissektorens deltagelse i enten det forebyggende arbejde i Danmark, inden for kvalitetsudvikling eller undervisning, som profilerer almen praksis. Prisen er på 25.000 kr.

Hæder til it-læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce