Hård hund fylder 40

Lars Jørgensen fylder 40 år den 3. februar 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Hård hund fylder 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ikke som flittig målscorer, men som kontant og respekteret forsvarsspiller, at Lars Jørgensen, der lørdag den 3. februar fylder 40 år, var med på rejsen, der førte dansk herrehåndbold ud af kvindernes skygge og ind som befolkningens darlings.

Efter karrierestoppet i sommeren 2017 har Lars Jørgensen bidraget til håndboldkvindernes kamp for at tilbageerobre en plads i verdenseliten.

Den tidligere topspiller er blevet assistenttræner for sin mangeårige landsholdskammerat Klavs Bruun Jørgensen, der står i spidsen for kvindernes landshold.

Umiddelbart er der tale om et godt match. Under VM i december virkede spillerne begejstrede for deres nye læremester og sparringspartner.

- Da han begyndte at åbne op, viste han sig at være sjov, varm og samtidig kold og kontant, sagde landsholdsspilleren Lotte Grigel.

Samme toner lød fra flere andre landsholdsspillere, selv om de også muntert påpegede, at han lavede alt for svære quizzer.

Selv håber Lars Jørgensen, at hans tilstedeværelse vil udvikle og inspirere spillerne til at nå nye højder.

Og der skal nok blive lyttet, når den høje sjællænder med det flotte cv giver instrukser.

Hans egen karriere bragte ham fra Virum-Sorgenfri til spanske Altea og Portland San Antonio, før han afsluttede karrieren i først AG København og siden KIF Kolding København.

Sideløbende var han fast inventar i landsholdets forsvar, og det var også dér, at han med egne ord opnåede karrierens største triumf.

- Rent resultatmæssigt står EM-guldet i 2008 som højdepunktet for mig, efter det lange, seje træk vi var igennem fra start-00'erne og frem, hvor vi hele tiden kom tættere på den her endelige triumf, det hele kulminerede med i 2008, sagde Lars Jørgensen i forbindelse med sit karrierestop. (Ritzau)

Hård hund fylder 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce