Grevinden på Egeskov

Grevinde på Egeskov slot Caroline Søeborg Ahlefeldt fylder 40 år søndag.

Grevinden på Egeskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Caroline Søeborg Ahlefeldt fylder 40 år som grevinde, iværksætter, direktør med videre.

Der er en verden til forskel på Egeskov 450-årige historie og den tjekkede unge grevinde Caroline Søeborg Ahlefeldt.

Da hun en regnfuld augustlørdag i 2006 giftede sig i Kværndrup med den tre år ældre greve og hofjægermester Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, var det en stilsikker iværksætter med begreber som innovation, design og strategi i bagagen, der rykkede ind hos greven og hans spøgelser under taget på Egeskov.

Grevinden har fortsat sit hektiske udadvendte virke selv om hun også har haft tid til at blive mor til lille Julius, der stortrives på Egeskov.

Titler går hun ikke så meget op i, og på hendes mobil hedder det med mild stemme: "Hej det er Caroline...". Når hun på søndag fylder 40 år, sker det imidlertid med både grevinde, direktør, debattør, tv-vært, foredragsholder, iværksætter og entreprenør på visitkortet.

Det er informationsvidenskab, der er Caroline Søeborg Ahlefeldts springbræt til sine mange udadvendte aktiviteter. Som kun 24-årig stiftede hun MouseHouse, som var Danmarks første internetbureau. Det var en god og fremsynet virksomhed og i 1999 købte den tidligere SAS-direktør Jan Carlzons svenske Cell Network bureauet MouseHouse af Caroline og medarbejdere. Salget var et kontant input på hendes bankkonto og hun fortsatte som direktør for den danske del af Cell Network.

Hendes vidtfavnende arbejde indenfor bl.a. design og it betød, at Alt for Damerne i 2002 tildelte hendes årets Kvindepris. I begrundelsen hed det, at "hun er en fantastisk rollemodel, en usædvanlig kvinde med mod til at skabe - virksomheder, arbejdsplads, ånd, energi - og med mod til at vove sig selv."

Den prisbelønnede rollemodel har nu i to år boet på det gamle smukke renæssanceslot. Her er hendes mand, hofjægermester Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, i gang med sin sæson nummer 17 som vært for de op mod 250.000 gæster, der fra hele verden hvert år valfarter til den sydfynske kulturperle og oplevelsesparadis.

Med Caroline Søeborg Ahlefeldts indtog på Egeskov er der også knyttet en livline til Lego og legetøjkoncernens ejere. Slotsfruen blev i vinter af sin mangeårige nære ven, Legos ejer, Kjeld Kirk Kristiansen, inviteret i koncernens bestyrelse, da en plads ved hovedbordet var ledig efter hans svoger, Mogens Brock.

Som en sidegevinst er det lykkedes for greveparret på Egeskov at låne Legos enestående dukkehus, Titanias Palads, der nu er blandt perlerne på slottet.

Med stor disciplin søger Caroline Søeborg Ahlefeldt at dele sit liv mellem familien og sine tillidsposter. Hun har afsat 20 timer om ugen til det sidste, og arbejdet klarer hun dels hjemme på sin computer, dels ved at fare land og rige rundt til bestyrelsesmøder.

Foruden pladsen i Lego's bestyrelse er hun med i ledelsen af en halv snes virksomheder og institutioner. Blandt de tunge af slagsen er bestyrelsesposter i COOP A/S, hvor hun i år blev valgt ind af FDB, Vækstfonden (håndplukket af erhvervsminister Bendt Bendtsen), 3XNielsen og Resultmaker A/S, hvor hun tilmed er formand. En direktørpost i CSO Holding APS står også på det fyldige cv.

Kulturen og ikke mindst musikken har altid haft en stor plads i Caroline Søeborg Ahlefeldts liv. Hendes forældre er pianist og hørelærepædagog Anette Faaborg og cellist Bertel Søeborg Ohlsen, og i barndomshjemmet i Esbjerg var der højt til loftet i det kulturelle hjem.

I sin fremstormende erhvervskarriere har Caroline Søeborg Ahlefeldt altid fundet plads og tid til at nyde kulturen. Hun var i ti år frem til i fjor medlem af bestyrelsen for Grønnegårds Teatret i København, kulturminister Jytte Hilden hyrede hende som medlem af sin "Krystalkugle", og i dag er hun næstformand i Odense Teaters bestyrelse.

Som den naturligste ting i verden og med sin medfødte elegance har Caroline Søeborg Ahlefeldt som grevinde fastholdt båndene mellem Egeskov og kongefamilien.

Prins Joachim er gudfader til lille Julius, selv om han ikke kunne være til stede ved dåben i Kværndrup Kirke i september i fjor, og prinsen bekræftede venskabet ved at invitere Caroline Søeborg Ahlefeldt og Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille med til sit og Marie Cavalliers nylige bryllup i Møgeltønder.

Grevinden på Egeskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce