Gloria Vanderbilt fylder 80

Den amerikanske rigmandsdatter, kunstner og designer Gloria Vanderbilt, der fredag den 20. februar fylder 80 år, var fortidens svar på Paris Hilton. Her er hun fotograferet i 2004 i Beverly Hills i Californien.
Foto: AP Photo/Damian Dovarganes

Gloria Vanderbilt fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

København: Gloria Vanderbilt, der fredag den 20. februar fylder 80 år, blev født til et liv på business class som en del af den hovedrige Vanderbilt-familie i USA. Men hun udviklede sine egne talenter som både kunstner, skuespiller, forfatter og designer, og som en fortidens Paris Hilton har hendes liv været så fuld af kulør, at der er blevet en prisbelønnet tv-serie ud af det.

Den unge Gloria Vanderbilt gik på kunstskole i New York og blev en anerkendt maler. Hun har desuden designet jeans og andet tøj, papirprodukter for Hallmark, tekstiler for Bloomcraft, brillestel, porcelæn og bestik, og som andre kendisser har hun lanceret sin egen parfumeserie.

Hun har også skrevet flere selvbiografiske bøger om sit omtumlede liv. Hun mistede sin far, da hun var 15 måneder gammel, og derefter flakkede hun i flere år rundt i Europa med sin mor og en barnepige, inden det i 1933 lykkedes en tante at få forældremyndigheden over den lille Gloria efter en medieeksponeret retssag.

Den rige Vanderbilt-arving har været gift fire gange - blandt andre med den amerikanske filminstruktør Sidney Lumet - hun har festet sig ind i sladderbladene, og blandt hendes talrige elskere har ifølge hendes egen selvbiografi været kendisser som Marlon Brando, Frank Sinatra og Howard Hughes.

Gloria Vanderbilt fik sit livs største chok, da en af hendes sønner i 1988 sprang ud fra familiens lejlighed på 14. etage i New York lige for øjnene af hende. Også det har hun skrevet en bog om. En anden søn, Anderson Cooper, er tv-vært på CNN.

/ritzau/

Gloria Vanderbilt fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce