Gitte Rabøl fylder 60 år

Fynske Gitte Rabøl fylder 60 år tirsdag d. 6. juni. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Gitte Rabøl fylder 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gitte Rabøl, tidligere Assens, fylder 60 år tirsdag den 6. juni.

Gitte Rabøl er født i Assens og blev student fra Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg i 1976.

Danmarks Radio har fyldt langt det meste i Gitte Rabøls arbejdsliv, siden hun i 1981 forlod Danmarks Journalisthøjskole.

I årene 2003-2007 var hun chef for "kloge-kanalen" DR2. Senest har hun gennem fem et halvt år bestridt stillingen som DR's mediedirektør, som hun netop har forladt pr. 1. juni.

Det næste års tid skal Gitte Rabøl i stedet "løse særlige strategiske opgaver" for DR.

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, giver hende dette skudsmål for indsatsen med at styre mediegiganten på Amager gennem de seneste års rivende udvikling i medieverdenen:

- Gitte har en meget stor del af fortjenesten for en gennemgribende modernisering af DR som public service-virksomhed. Hun har bidraget med dyb brancheindsigt og levende engagement i at drive DR fremad, sagde han i 2016 til Berlingske.

Indsigt i branchen har Gitte Rabøl blandt andet fået de gange, hun har søgt frisk luft uden for DR-Byen på de hedengangne aviser Demokraten Weekend og Det Fri Aktuelt.

Siden var hun studievært og redaktionschef på TV2-Lorry og 2007-2010 selvstændig rådgiver.

Programmer som "X Factor" har bragt DR under heftig beskydning for at svigte sine forpligtelser og lefle for laveste fællesnævner i folkedybet.

Men som mediedirektør har Rabøl advaret mod at gøre public service til "en lukket fest, som kun et lille elitært segment er inviteret med til", hvis der blot serveres debat, dokumentarer og nyheder.

Der er virkelig mange, som gerne vil blande sig i DR's linje, konstaterer hun.

- Jeg husker ikke, at presset har været større fra konkurrenter, politikere og meningsdannere i de snart fem år, jeg har været mediedirektør, sagde hun i 2015 til Politiken.

Gitte Rabøl har senest arbejdet med at revidere DR's digitale strategi. I sit ny job skal hun lede DR's indsats for mangfoldighed. (ritzau/Bo)

Gitte Rabøl fylder 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce