Gazza, gråd, galskab og gin-tonic

Paul Gascoigne fylder 50 år. Foto: REUTERS/Nigel Roddi

Gazza, gråd, galskab og gin-tonic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med tanke på, at det er 13 år siden, at den tidligere engelske landsholdsspiller Paul Gascoigne, der lørdag den 27. maj fylder 50 år, indstillede sin aktive karriere, og at han hverken er træner eller tv-ekspert, tiltrækker han foruroligende meget opmærksomhed.

Det er sjældent for det positive, at Gascoigne når overskrifterne. Oftest er det relateret til uhæmmet druk og vold.

Senest ramte han nedturen mellem jul og nytår sidste år, hvor han blev indlagt på hospitalet efter en druktur.

På et hotel generede han andre gæster ved blandt andet at optræde racistisk, kaste rundt med penge og befamle flere kvinder, før politiet dukkede op.

Episoden kan tilskrives en lang liste af lavpunkter, der blandt andet tæller hustruvold, selvmordsforsøg, spritkørsel og narkotikamisbrug.

En talsmand for Paul Gascoigne har udtalt, at Gascoigne sigter mod at have et alkoholfrit 2017.Men hvorfor bekymrer englænderne sig stadig om "Gazza"?

Ved VM i 1990 spillede han sig ind i hele nationens hjerter.

Ikke blot for sin graciøse spillestil, men også for de tårer, der trillede ned ad hans kind, da han i semifinalen mod Vesttyskland blev tildelt gult kort. Advarslen ville have udløst karantæne i en eventuel finale.

Den unge spiller var blevet superstjerne, A-kendis og nationens fodboldhåb med et trylleslag.

Nogle mener, at det var opmærksomheden og massernes hungren efter at få en bid af "Gazza", som indledte nedturen på og uden for banen. En korsbåndsskade på knap halvandet år tilskrives også en del af skylden.

Nedturen kulminerede i 1998, hvor han første gang måtte behandles for alkoholmisbrug. Det var også året, hvor landstræner Glenn Hoddle fravalgte ham til VM i Frankrig.

Fravalget skete angiveligt på baggrund af, at en engelsk tabloidavis havde billeder af midtbanespilleren en sen nattetime, mens han fortærede en kebab efter en bytur. Billedet blev taget kort før VM-udtagelsen.

Efter at være blevet udeladt raserede han landstrænerens værelse. Det blev enden på en landsholdskarriere, der talte 57 kampe for "Three Lions".

I Danmark er han desuden kendt for at have tisset på den senere OB'er Erik Bo Andersen, da de to spillede for Glasgow Rangers. (ritzau)

Gazza, gråd, galskab og gin-tonic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce