GOG-fatherens store dag


GOG-fatherens store dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Poul Syberg er en af hovedårsagerne til, at forretningen og foreningen GOG stadig kan gå hånd i hånd
POULSYBERG fylder 60 år i dag. Og skal der være plads i Gudmehallens sponsorrum, hvor receptionen holdes, til alle de folk, GOG-formanden kender og holder af, så må de ind i hold.

For i en nutid, hvor GOG for længst har vokset sig ud af de rammer, der fysisk rummer en af Danmarks stærkeste håndboldklubber og i dag omfatter et mindre imperium af små virksomheder og forretningsforetagender med en omsætning over de 10 millioner kroner, er Syberg den sociale forankring som foreningsmand helt ind til benet. Fra sin faste plads i hallen følger han liga-holdenes færd på hjemmebanen med sine ofte bidende ironiske kommentarer til dommere og modstandere, men hans største rolle udøves i den gamle hal ved siden af, hvor han stadig er træner for et drengehold og mentor for stort set alle andre.

POUL SYBERG er barnefødt i Gudbjerg, hvor han stadig bor, og var det ikke for ham, var der måske aldrig blevet et GOG.

I hvert fald var han med, da foreningerne i Gudbjerg, Oure og Gudme besluttede sig for at gå sammen i håbet om at skabe en stærk ungdomsafdeling, der kunne udvikle sig.

De fik nemlig langt mere end det.

Syberg var selv en habil håndboldspiller, og da han sluttede sin aktive karriere i 1978 var det som 2. divisionsspiller i klubben.

Samtidig med sin egen karriere havde han dog passet trænergerningen helt fra ungdomsårene, og den store drivkraft var et selvskrevent valg som førsteholdstræner for kvinderne, der i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne havde sin første storhedstid. Poul Syberg kan således skrive to danske mesterskaber og en pokaltitel på visitkortet - hvis han altså yndede at bruge sådan ét.

Det ville dog være skingrende overflødigt, for alle på Syd- og Østfyn ved, hvem GOG-fatheren er.

NÅR POUL SYBERG ikke træner håndbold, løber nøgen rundt om hallen efter et mesterskab eller finder på andre gakkede indslag, som han så ofte har gjort det i GOG's historie, er han faktisk folkeskolelærer på Gudme Skole med historie, geografi, samtidsorientering og idræt blandt sine fag.

Især historie må ligge godt til dagens fødselar, for Poul Syberg kan fortælle anekdoter som få.

FAKTISK BLEV der for halvandet år siden - på Sybergs foranledning - holdt en decideret anekdote-aften i GOG, hvor formanden lagde for, så alt fra liga-spillere til ungdomstrænere og direktion måtte holde sig på maverne af latter.

- Det sociale element. Sammenholdet og samhørigheden. Det er det, der driver mig, siger Poul Syberg i et fødselsdagsinterview med Fyns Amts Avis.

GOG HAR i Poul Syberg en formand, der samler. Han har siddet på posten siden 1994 og kan altså samtidig med sin runde fødselsdag fejre 10 års jubilæum på den post i år.

Med Bent Nyegaards farvel til GOG først på sommeren forsvandt et ikon fra klubben med de stolte traditioner.

Var det på forhånd svært at forestille sig GOG uden Nyegaard, så er det nærmest umuligt at forestille sig klubben på Sydfyn uden Poul Syberg.

Fra mini- til landsholdsspiller kender de ham i hvert fald alle.

Det vil ikke være for store ord at påstå, at han på mange måder ER klubben.

GOG-fatherens store dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce