Fynske elever helt til tops AVIS-DYST: Elver fra Holluf Pile Skole og Abildgårdskolen vandt landskonkurrence


Fynske elever helt til tops AVIS-DYST: Elver fra Holluf Pile Skole og Abildgårdskolen vandt landskonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At vi kan noget her på Fyn med aviser, er Stiftstidende selvfølgelig ikke i tvivl om.

Og det var dommerne i den landsdækkende konkurrence "Avisen i Undervisningen" heller ikke, da de i går offentliggjorde vinderne af konkurrencen.

I begge aldersklasse blev de fynske vindere af konkurrencen også kåret som vindere af landskonkurrencen. Det er første gang, det er sket.

I alt deltog 27.914 elever, der tilsammen producerede 1395 aviser alle med emnet "Tro".

En holdpræstation

I gruppen for 6.-7. klasse vandt elverne i 6.C på Holluf Pile Skole. Deres avis havde blandt andet interviews med Jehovas Vidner, tilhængere af guruen Sai Baba og en undersøgelse, der viste, at kristendomskundskab var mindst elskede fag blandt eleverne på deres skole.

- De seneste dage op til offentliggørelsen har eleverne gået og holdt øje med hjemmesiden for "Avisen i Undervisningen" for at se, om de måske vandt. Så da jeg kunne give dem beskeden i dag, gik de helt amok, fortæller 6. C's klasselærer, Jens Erik Jensen.

Avisen fik mange pæne ord med på vejen fra bedømmelseskomiteen.

- Jeg har blandt andet hæftet mig ved, at rigtig mange elever har været aktive i produktionen af denne avis. Det giver den en energi, som er sjældent i den aldersgruppe, studievært Clement Kjersgaard, der er formand for bedømmelseskomitéen.

Eleverne er især glade for, at det var deres projekt som helhed, der blev fremhævet af dommerne i konkurrencen.

- De føler, de har ydet en holdindsats og bliver belønnet som sådan. Det er meget vigtigt for dem, siger Jens Erik Jensen.

Drengene fra Mosen

I gruppen for 8.-10.klasse vandt de 14 drenge, der tilsammen udgør 9. B på Abildgårdskolen i Vollsmose.

Drengene er de seneste år blevet nummer tre og to i den fynske del af konkurrencen, og i år gik de så hele vejen til tops med deres avis.

Avisen havde blandt andet artikler om at tro på fremtiden i Vollsmose, et interview med næstformand i Socialdemokratiet, Lotte Bundsgaard, om troen på demokrati, et interview med en palæstinenser om troen på en fremtid for Palæstina og en artikel om ludomani og troen på den store gevinst.

- Avisen er vedkommende og meget personlig. Den kommer fra hjertet, og man mærker i hver eneste artikel, at skribenterne vil noget med det, de skriver. Samtidig er det en modig og yderst ærlig avis, siger studievært Clement Kjersgaard, der er formand for bedømmelseskomitéen.

Også for drengene på Abildgårdskolen betyder 1. præmien meget.

- Det styrker deres selvtillid. Det viser, at de sagtens kan udrette noget, som kan måle sig med det, elever andre steder kan præstere, siger klasselærer Torben Lindholm.

Halvdelen af drengene i klassen er tosprogede.

- Og de hører jo selvfølgelig også al den debat, der er for tiden om tosprogede elever og ghettoskoler. Også derfor er det dejligt at vise, at de kan, siger Torben Lindholm.

Klasserne vinder hver 25.000 kroner, som bliver overrakt ved en ceremoni i København 27. januar, hvor Clement Kjersgaard vil uddybe komiteens begrundelser for valget af de to vinderaviser.

Fynske elever helt til tops AVIS-DYST: Elver fra Holluf Pile Skole og Abildgårdskolen vandt landskonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce