Fynsk kirurg


Fynsk kirurg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

på bjergtoppen

Portræt

Hænderne er åbenbart skruet godt sammen på John Jakobsen - når han opererer som overlæge i Odense, bestiger verdens høje bjergtinder eller arbejder på sit hus og sin båd hjemme i Kerteminde.

Stilstand er i det hele taget et ukendt begreb for den fynske overlæge, som nytårsdag fylder 50 år. Han er handlingens mand både på Øre-, Næse- og Halskirurgisk Afdeling på OUH, hvor han siden 2001 har været overlæge, og i sin fritid, som tilbringes til lands, vands og i luften.

Fysisk aktivitet er hans livret, og det foregår oftest på cykel, på Storebælts bølger eller en bjergtop i en fjern krog af verden.

Det er kun godt en måneds tid siden, han var i USA for at prøve kræfterne af i Gran Canyon. Normalt er det i Alperne, han lægger arm med naturen og højderne, og Mont Blanc i den franske del af Alperne har han bl.a. besejret.

Hjemme på Fyn, hvor udbuddet af bjerge er yderst begrænset, har han tilbragt mange stunder på vandet. Han har hentet andskillige mesterskaber på vandski, og er ivrig kap kapsejler. Det foregår som gast hos gode venner på en hurtig X-båd, og hjemme i haven på Odensevej 9 i Kerteminde venter hans egen træbåd af ældre model på at blive klar til at få vand under kølen.

Han købte det gamle smukke hus i sin fødeby på en tvangsauktion i 1991. Han har siden vist sine færdigheder som handyman, så det i dag er en drømmebolig på Fedet lige over for roklubben.

John Jakobsen havde sin skolegang i Kerteminde, og senere rullede skolebussen til Nyborg, hvor han blev student. Lægestudiet foregik på Odense Universitet, hvor han i 1986 kunne aflægge lægeløftet.

Herfra gik det på det nærmeste landet rundt for at uddanne sig. Han fattede tidligt interesse for det øre-, næse- og halskirurgiske speciale og har arbejdet og hentet viden og erfaring på flere af landets universitetshospitaler.

I 2001 blev han overlæge på Øre-, Næse- og Halskirurgisk Afdeling F på OUH, og er i dag en af dets markante kirurgiske profiler. Han er kendt for at være fingernem og håndsnild, altså noget af en handyman. Det har kolleger og venner haft glæde af i talrige sammenhænge, hvor en håndværker ikke var ved hånden. Professionelt er det kommet patienterne, især i den syddanske region, men også patienter fra det øvrige Danmark til gavn, idet John Jakobsen har udviklet sine kompetencer så vidt, at han indtager en position som landets førende kirurg, når det gælder behandling af vanskeligt tilgængelige svulster i den bagerste del af svælgområdet.

I omgangskredsen beskrives han som en ven, der altid træder til, når der er problemer i farvandet. Hans netværk er finmasket som et bundgarn og tæller bl.a. lægelige eksperter, lokale kapsejlere og bjergbestigere fra hele verden.

Fynsk kirurg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce