Fynsk forskning i nakkesmerter


Fynsk forskning i nakkesmerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Professor kommer med 1,4 millioner i baglommen til forskning på Syddansk Universitet

FYN: Ph.d. Karen Søgaard (50) er ansat som professor ved Syddansk Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Institut for Idræt og Biomekanik. Hun har netop modtaget 1,4 mio. kr. fra Forskningsrådet til et internationalt forskningsprojekt med fysisk aktivitet som behandling af skulder- og nakkesmerter. Dette foregår ved Forskningsinitiativet for Fysioterapi ved Syddansk Universitet.

Karen Søgaard kommer fra en ansættelse ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA, det tidligere Arbejdsmiljøinstitut. Hun har i sin forskning især interesseret sig for mekanismerne bag træthed og smerter i musklerne og for udvikling af nye metoder til at belyse aktiviteten i de enkelte muskelfibre. Karen Søgaard er stadig faglig ansvarlig for et forskningsprogram, der belyser årsager til nedslidning og forebyggelse ved hjælp af fysisk aktivitet. Projektet fokuserer på de job, der rapporterer den højeste frekvens af muskel-skeletbesvær, sygefravær og førtidspensionering.

Belastende rengøring

Karen Søgaard er student fra Roskilde Katedralskole og kandidat i nordisk sprog og idræt fra Københavns Universitet. I 1994 forsvarede hun sin ph.d.-grad i human fysiologi med en afhandling om belastningen ved rengøringsarbejde. Analysen omfattede belastningen både på helkropsniveau og helt ned til muskelfiberniveau. Afhandlingen benyttede præcis de samme metoder som anvendes indenfor eliteidrætten med iltoptagelse, tre-dimensionelle kraft og bevægelsesanalyser og måling af de elektriske signaler hen over muskelmembranen under rengøringsarbejdet.

Hun har publiceret over 60 artikler i peer reviewed internationale tidsskrifter, sidder i editorial board for to tidsskrifter og er valgt til council i International Society of Biomechanics.

Karen Søgaard holder tiltrædelsesseminar som professor i fysioterapeutisk forskning med seminaret »Pain in the neck ? from research to clinical practice« den 5. marts fra kl. 16 i Auditorium 100, Campus, Syddansk Universitet.

Fynsk forskning i nakkesmerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce