Fynsk ekspert i svinekød

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fynsk ekspert i svinekød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randi Lundshøj Dalgaard, som er født og opvokset på Fyn, er blevet tildelt Ph.D.-graden ved De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter på Ålborg Universitet.

Randi Lundshøj Dalgaard har ved Institut for Samfundsudvikling og Planlægning forsvaret afhandlingen 'Svinekødets miljøpåvirkning, - set i et livscyklusperspektiv'. Afhandlingen beskriver dansk svinekøds klimapåvirkning og næringssaltbelastning fra vugge til grav, og inddrager bl.a. også de miljøpåvirkninger som er forbundet med fremstilling og transport af kunstgødning og sydamerikansk sojaskrå.

Afhandlingen viser at en mere effektiv kvælstofhusholdning på landbrugsbedrifterne og bioforgasning af gylle i høj grad kan bidrage til at mindske miljøpåvirkningen per kg dansk grisekød. Afhandlingen er lavet i tæt samarbejde med Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Århus Universitet. Afhandlingens resultater er præsenteret ved konferencer i Barcelona, Paris, Hamborg og Göteborg.

Randi Lundshøj Dalgaard er opvokset i V. Skerninge på Sydfyn og blev Student fra Svendborg Gymnasium i 1990. I 2000 blev hun færdig som cand. scient. i Miljøkemi fra Landbohøjskolen, og arbejder nu som miljøkoordinator på Danish Crowns hovedkontor i Randers.

Fynsk ekspert i svinekød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce