Fynbo med ægte energi


Fynbo med ægte energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 42-årige Lars Aagaard fra Odense ny direktør i interesseorganisationen Dansk Energi.

Lobbyisme har haft en klang og undertone af våde middage og diskrete kuverter under bordet, når et budskab eller en idé skulle afsættes til en politiker.

Sådan ser Lars Aagaard ikke på det.

- Jeg mener, at ordet er positivt ladet. At lobbyisme er en af demokratiets støttefunktioner, siger han.

Den 42-årige fynbo véd, hvad han taler om. Han kender lobbyist-miljøet fra godt en halv snes års arbejde i Teknologisk Institut, Erhvervsministeriet, Dansk Industri og senest Dansk Energi, hvor han nu sætter sig i direktørstolen.

Energi- og miljøspørgsmål er gået som en rød tråd gennem hele hans karriere. Hans opfattelse er, at de kun kan løses i et internationalt samarbejde, men det betyder ikke, at der skal slukkes og lukkes for den hjemlige energi- og klimapolitik.

Erhvervs- og interesseorganisationen Dansk Energi har sit hovedsæde på Frederiksberg, og den har 70-80 ansatte og naturligvis en afdeling i EU-hovedkvarteret Bruxelles.

Lars Aagaard har siden 2006 været dens vicedirektør, og han er derfor godt klædt på til at afløse Hans Duus Jørgensen som direktør.

Én af hans hovedopgaver bliver at hjælpe Danmark til at gennemføre en ambitiøs energi- og klimapolitik med stærke og optimistiske energivirksomheder. Et redskab er Dansk Energis nyudklækkede vision om et CO2-neutralt Danmark i 2050, "Power to the People".

I Lars Aagaards karakterbog er der indskrevet roser som "han elsker det politiske spil og evner at omsætte snørklet energipolitik, klima og kvote til et forståeligt sprog for politikere og journalister." Han beskrives som visionær, fagligt velbevandret, ofte provokerende og forsynet med en dejlig humor.

Sin egen energi får han brændt af hjemme hos familien i Dragør. Her sørger børnene Thora på fire og Neel på syv år for, at der er liv i huset, og ellers tager han ned til den lokale havn og bruger kræfterne ude på Øresund i sin hurtige laserjolle.

Glæden ved sejlsporten har han fået med sine barndoms- og ungdomsår på Fyn. Hans far havde sejlbåd i Bogense og Kerteminde, og sammen med sine søskende fik Lars Aagaard lært sejlerlivet.

Skolegangen havde han på Kroggårdsskolen i Næsby, og han blev samfundsvidenskabelig student fra Nordfyns Gymnasium i Søndersø i 1986.

Herefter uddannede han sig som cand. scient. adm. fra Roskilde Universitets Center, inden han i 1995 blev ansat i Teknologisk Institut. Her steg han i graderne, og var centerchef, da han i år 2000 blev kontorchef i Erhvervsministeriet. Efter fire år flyttede han til Dansk Industri som miljø- og energichef, og to år senere gik turen så til Dansk Energi, hvor han nu er steget helt til tops som direktør.

Fynbo med ægte energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce