Frontkæmper


Frontkæmper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

for de ældre Portræt

Kathrine Sørensen har sat dybe spor som formand for Ældre Sagen i Odense. Nu fylder hun 70 år

Hun farer i blækhuset, når der er noget, hun ikke synes om. Det være sig de nye regler om postkasseanlæg i stueetagen i etageejendomme, forringelse af vilkårene for hendes ældre medborgere eller den danske krigsindsats i Afghanistan.

Talrige er de indlæg, hun har skrevet på debatsiderne i denne avis. Og på masser af møder har hun taget ordet og fremlagt sine meninger - enten på egne vegne eller som formand for Ældre Sagen i Odense.

I syv år har Kathrine Sørensen stået i spidsen for foreningen, som ikke blot et synlig i lokaldebatten, men også er vokset til byens største frivillige forening. Hendes lager af energi og ideér bugner stadig, selv om hun mandag fylder 70 år, og resultaterne som formand er imponerende.

Derfor var Kathrine Sørensen helt naturligt indstillet til prisen som Årets Fynbo.

"Hun gør en formidabel indsats som formand. Har blandt andet etableret Hospitalsvennerne, en kreds af frivillige, som følger enlige, ældre patienters indlæggelse, ophold, samt ikke mindst udskrivning fra sygehuset."

Sådan lød de smukke ord i motiveringen, som imidlertid ikke hjalp hende til titlen som Årets Fynbo. Til gengæld bliver hun overøst med lovord fra kontorholdet i Ældre Sagens lokaler i Vestergade 63 i Odense. Hun er der selv som indpisker næsten dagligt og har i sin formandstid stået bag projekter som hospitalsvenner, sorgarbejder, spisevenner, telefonkontakten, syng-sammen eftermiddage og handymand.

Kathrine Sørensen kom selv i kontakt med Ældre Sagen, da hun for år tilbage måtte opgive sit arbejde med at sortere frugt og grønt på Gasa Odense på grund af gigt i armene. Hun begyndte som besøgsven, men blev hurtigt af den daværende formand Poul Flyger betroet opgaven at tage sig af ældrepolitikken i foreningen.

Hun er født og opflasket med politik, så det var lige sagen. Med ildhu gik hun til opgaven, og hermed var vejen banen til formandsposten, som hun fik for syv år siden.

Kathrine Sørensen er ægte odenseaner. Født i Agedrup, tog eksamen på Marie Jørgensens Pigeskole i 1956, og var som ung bogholder i Marinus Lytjens Vinhandel.

Da hun blev gift med Søren, blev hun medhjælp på gården i Agedrup. Parret fik tre børn, og da de var blevet større, tog hun arbejde på Gasa Odense.

Når Kathrine Sørensen ikke taler Ældre Sagen, nyder hun besøg af sine fem børnebørn. Formen holder hun ved lige med lange gåture og morgensvømning i egen pool, som hendes mand har bygget.

Hun elsker også at male både abstrakt og motiver fra naturen og har jævnligt udstillet sine værker. Hendes kunstnernavn er KHS.

Åbent hus i hjemmet i Agedrup mandag kl. 13.

Af Jørgen Kjærsgaard

Frontkæmper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce