Frivillighedens sjæl


Frivillighedens sjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 75

Ada Kej, Lykkemarken 13 Korinth, Faaborg, fylder 75 år søndag.

Ada Kej stammer fra Viborg, og det var hen hun mødte Andreas Kej fra Sydfyn, der var i området for at aftjene sin værnepligt. Sammen flyttede de i 1954 til Fyn, og blev gift samme år.

De bosatte sig på en gård i Gærup nær Korinth, hvor Ada Kej de første mange år klarede det huslige arbejde, hjalp til med gårdens drift, og passede de fem børn. Gården blev solgt i 1972, hvorefter de købte et stort ældre hus på egnen.

I 1971 begyndte hun på det private arbejdsmarked, og var ansat på Korinth Kro nogle år. Derefter blev det til 11 år i butikken hos Korinth Købmandsgård. Senere har hun arbejdet i bager- og tøjforretninger, og sluttede på arbejdsmarkedet som kustode hos Faaborg Kulturhistoriske Museum.

I 2000 blev Ada Kej enke, og solgte fem år senere det store hus for at flytte til en lejlighed i det nyopførte boligområde Lykkemarken i Korinth.

Gennem årene har hun været meget aktiv i det lokale foreningsliv. Sammen med sin mand hjalp hun til i 10 år ved den årlige Trollefest i Korinth, ligesom de tog deres tørn som frivillige ved Midtfynsfestivalen for del lokale idrætsforening.

Da Lokalrådet for Korinth og Ø. Hæsinge blev oprettet i 1983, var blev hun valgt ind som en af de første, og sad i rådet i seks år.

Endvidere har Ada Kej været formand for Guldalderklubben i Korinth i syv år, samt arbejdet som frivillig i Svagføreturen igennem 14 år.

Når hun ikke har travlt med sit frivillige arbejde, går hun gerne lange ture. (hol)

Frivillighedens sjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce