Frivillige fik tak for lokalhisto risk arbejde

Historiens Hus på Klosterbakken var mandag vært ved det årlige nytårstaffel for venner af lokalhistorie i Odense, byrådsspidser og ansatte.
Foto: Robert Wengler

Frivillige fik tak for lokalhisto risk arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det traditionelle nytårstaffel i Historiens Hus var Anker Boyes første officielle job som ny borgmester
Han takkede især de mange frivillige, som yder et kæmpe stykke arbejde med at indsamle lokalhistoriske oplysninger

Der var byrådsmedlemmer, ansatte ved Stadsarkivet og bibliotekerne samt repræsentanter fra Borgmesterforvaltningen og By- og Kulturforvaltningen.

Men vigtigst af alt var der de mange borgere, der frivilligt yder en kæmpe indsats for at samle lokalhistoriske oplysninger om Odense og Fyn, og som dermed er med til at bevare historien for eftertiden.

For nok plejer det at være sejrherrerne og magthaverne, der skriver historien, men når det gælder Odenses lokalhistoriske er det folket, der skriver den.

- Der er en stor interesse for lokalhistorie, slægtsforskning og folks fortid. Her samler vi det ét sted, forklarer stadsbibliotekar Lene Byrialsen.

Hun bød mandag eftermiddag velkommen til det traditionelle nytårstaffel i Historiens Hus på Klosterbakken, i år for 11. gang i den form, det er i i dag.

- I 2009 var det rådmand for By- og Kulturforvaltningen, der holdt nytårstalen. Han hed Anker Boye. I år er det borgmesteren, der holder talen, og han hedder sørme også Anker Boye, sagde Lene Byrialsen videre.
Historiens Hus på Klosterbakken var mandag vært ved det årlige nytårstaffel for venner af lokalhistorie i Odense, byrådsspidser og ansatte, hvor der efter borgmesterens nytårstale blev serveret
Historiens Hus på Klosterbakken var mandag vært ved det årlige nytårstaffel for venner af lokalhistorie i Odense, byrådsspidser og ansatte, hvor der efter borgmesterens nytårstale blev serveret "saligt mundgodt og himmelsk vin", som der stod i invitationen.
Foto: Robert Wengler

Første officielle opgave

Og for Anker Boye (S) var det hans første officielle pligt som nytiltrådt borgmester.

- Det er også træls, at I skal trækkes med mig to år i træk, indledte Anker Boye muntert og forklarede også, hvordan stadsdirektør Jørgen Clausen havde holdt ham i ørerne med opgaver hele mandagen, inden de begge drog af sted hen over Flakhaven til nytårstaffel.

Men ud over at takke de mange medarbejdere i de to forvaltninger, der tilsammen danner ramme om Historiens Hus, var det især de frivillige, borgmesteren takkede.

- Mit hovedbudskab er en tak til det store korps af frivillige, der gennem deres nyttige arbejde sørger for, at mange andre også får glæde af materialet i Odense-databasen, sagde Anker Boye.

Mange af byens lokalhistoriske foreninger var til stede ved nytårsfestlighederne i den 91 år gamle sal i det tidligere kloster, og mange af dem yder glad og gerne i timevis af utrætteligt arbejde på at grave ting frem fra vores nære fortid til gavn og glæde i fremtiden.

- Det er spændende og interessant at søge i Odense-databasen, og det kan man gøre, uanset om man sidder i Nebraska eller Nørrebjerg Runddel, sagde den nytiltrådte borgmester.
Det er andet år i træk, at Anker Boye (S) holdt nytårstalen i Historiens Hus. I 2009 var det som rådmand, i 2010 som borgmester.
Det er andet år i træk, at Anker Boye (S) holdt nytårstalen i Historiens Hus. I 2009 var det som rådmand, i 2010 som borgmester.
Foto: Robert Wengler

Ny generation skal med

Lokalhistorie er også andet end den årlige udgave af Odensebogen, og blandt andet roste han initiativet med at få 100 elever fra byens 6. klasser til at deltage i Odense-quizzen.

- Det er vigtigt at få en ny generation til at interessere sig for byens historie, sagde Anker Boye.

Frivillige fik tak for lokalhisto risk arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce