Friske piger holder sammen

Otte tidligere ansatte på Sygekassens Hjem. Stående fra venstre Karin Hansen, Betty Jensen, Agnete Pedersen, Hanne Larsen, og Nønne Nielsen. Siddende Ruth Hultgren Hansen, Margot Hansen og Mie Naken.
Foto: Kurt Hardi

Friske piger holder sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte med tilsammen 130 års ansættelse bag sig på Sygekassens Hjem i Svendborg mødtes

SVENDBORG: De har nok at snakke om, når de mødes. Som de f.eks. gjorde i går på Sygekassens Hjem.

De otte kvinder har tilsammen 130 års ansættelse bag sig på hjemmet, der blev oprettet af Svendborg Sygekasse i 1956, og nu indgår i Svendborg Kommunes ældreområde Vest med boliger og dagcenter.

- Her er jo dejligt, og her vil jeg gerne bo, når jeg bliver gammel, bemæker Ruth Hultgren Hansen, der snart fylder 92 år, og som en gang om ugen kommer i dagcenteret på Sygekassens Hjem.

Ruth Hultgren Hansen var ansat som sygehjælper fra 1970 til 1984, og hun fik jobbet, da hun i 1969 blev enke. En udvidet uddannelse i førstehjælp blev taget for gode varer som grundlaget for jobbet.

Med glæde

De damer, der mødtes, er mellem 70 og 92 år, og har arbejdet sammen i kortere eller længere tid. De er ikke i tvivl om, hvorfor de ofte ses - og altid er med til hinandens fødselsdage:

- Sygekassens Hjem var en god arbejdsplads med nogle gode ledere, og det smitter af på personalet, så vi tænker tilbage på vore arbejdsår her med glæde, som en af dem siger .

Kun en af de otte har fået en bolig på Sygekassens Hjem.

Det er 89-årige Margot Hansen, der kunne betro sine tidligere kolleger, at hun befinder sig godt på hjemmet.

Nej til lækrog

- Jeg kan huske, at vi måtte kæmpe for at få indrettet en lækrog til beboerne, men det kunne overhovedet ikke lade sig gøre. Det var der ikke penge til.

- Se nu, hvor dejligt, der er her omkring, bemærker Ruth Hultgren Hansen.

Friske piger holder sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce