Frisk luft og højt til loftet

Signe Wenneberg - vært på DR1´s haveprogram "Den nye Have".

Frisk luft og højt til loftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-INTERVIEW: Signe Wenneberg har været lidt af en have-nørd det meste af sit liv. Men hendes egen have ligner "lort", siger hun .

En gang om ugen er Signe Wenneberg på rundtur i haven for at give seerne på DR1 gode råd om alt fra blomster til høns og huler i træerne.

Det er netop i haven, at den 37-årige tv-vært føler sig bedst tilpas. Her er der frisk luft og højt til loftet, og så må man gerne spilde.

- Jeg har min have, fordi jeg slapper enormt meget af i den. Jeg slapper af, når jeg er ude under åben himmel. Jeg hader at være indendørs, fortæller Signe Wenneberg, der også fremhæver den gode plads, som gør, at hun kan have mange gæster. For det har hun. Faktisk vælter det dagligt ud og ind med folk i villalejligheden i Ordrup.

- Forleden var der én, der sagde til mig, at han altid har undret sig over, at der stod så mange kopper på mine hylder. Nu har han så fundet ud af, at det er fordi, at de rent faktisk bliver brugt - alle sammen, forklarer have-entusiasten.

Nørd på afveje

Signe Wenneberg er vokset op på en skovridergård ude på landet, hvor haven var på to tønder land. Hun indrømmer gerne, at hun var ret nørdet som barn.

- Jeg interesserede mig enormt meget for blomster. Jeg gik rundt og samlede på blomster, lagde dem i pres for at slå dem op i "Flora i farver" og lære navnene på dem, husker hun.

Men som 19-årig holdt hun en lang pause fra haven. Hun flyttede til Birkegade på Indre Nørrebro. Helt sige sig fri for haveinteressen, kunne hun ikke.

- Jeg stod ofte nede i antikvariatet for at købe gamle havebøger til stor underholdning for antikvariatmanden.

Efter 13 år på Nørrebro fik Signe Wenneberg nok af byliv og bilos og flyttede i villalejlighed - med egen have! Det var her det hele for alvor tog fart.

- Der skete der det, at min søn brækkede benet fire steder og skulle ligge på sofaen i fem måneder. Derfor skulle jeg være meget hjemme, og derfor blev mit haveprojekt ret så omfattende. Jeg lavede min have fra total byggegrund til en fantastisk have, hvis jeg selv skal sige det - på én sommer. Der var alt lige fra træer, ny belægning, rullegræs, hønsehus og det hele, lyder det med en forståelig stolthed i stemmen.
Signe Wenneberg
37 år

Bor i en villalejlighed i Ordrup.

Enlig mor til to drenge på 5 og 9 år.

Har tre høns, tre kaniner og en kat.

Har en have på 800 kvadratmeter og et drivhus på 16 kvadratmeter.

Uddannet i retorik og kulturjournalistik på Københavns Universitet.

Selvstændig kommunikationsrådgiver, tekstforfatter, journalist, foredragsholder, haveredaktør, klummeskribent, brevkassebestyrer, forfatter og tv-tilrettelægger.

Udnævnt til Formand for Miljømærkenævnet af Miljøminister Connie Hedegaard.

Savnede en bog

Under projektet fandt Signe Wenneberg samtidig ud af, at der manglede en bog til hjælp for nye haveejere, og den havde hun jo så - ifølge eget udsagn - også lige tid til at skrive, når hun alligevel skulle være væk fra sit arbejde og hjemme for at passe sønnen.

Drivhus er samlingssted

- Jeg er hyperaktiv, indrømmer Signe Wenneberg gerne ovenpå den fortælling. Hun har da også mange jern i ilden og mange titler at smykke sig med.

Rollen som tv-vært er bare én ud af mange. Faktisk er hendes oprindelige uddannelse i retorik gledet lidt i baggrunden.

- Det kan godt virke sådan lidt mærkeligt at have gået fem år på universitetet og så ende op med at lave det, man gjorde, da man var 14 år og blev sat til at lave køkkenhave.

Selv om Signe Wenneberg har travlt, er hun også god til at koble af, som på denne dag, hvor sønnerne gerne vil blive hjemme hos mor, men fik nej, fordi mor havde travlt.

- Jeg smurte madpakker og gav dem tøj på, men så var klokken gået hen og blevet halv elleve, og så kunne jeg jo godt se, at det ikke rigtigt kunne betale sig at sende dem af sted. Så det eneste jeg har foretaget mig i dag er at købe ind, forsøge at lære min mindste søn at køre på rulleskøjter, og så har vi ligget ude i drivhuset og sunget "Se min kjole".

Drivhuset er nemlig en særdeles vigtig del af Signe Wennebergs have.

- Jeg bruger mit drivhus helt fra marts måned og drikker the med en masse folk derude. Så kommer de ud af deres huller inde i København og kommer ud i min have, fortæller hun.

Haven er et hjem

Mod de flestes forventninger ligner Signe Wennebergs egen have ikke en hel million.

- Min have ligner jo lort, og det sætter jeg egentlig en ære i, for jeg gider altså ikke gå og rydde op og være stresset, fordi der kommer et kamera hjem i min have. Jeg går enormt meget op i, at min have skal være et hjem og ikke en udstilling, forklarer hun og fortsætter:

- Der er så meget med, at det skal være så fint. Jeg så en anmeldelse med, at nu skal man være have-lækker. Hvis der er noget, jeg ikke er, så er det have-lækker! Jeg er mudret til, har en gammel hestehale. For en have skal man sgu slappe af i, lyder Signe Wennebergs budskab.

Frisk luft og højt til loftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce