TV-VÆRT: Divya Das Andersen springer fra vejret på TV-Avisen til jobbet som studievært på TV 2's nyhedskanal
HUN har en fornem uddannelse som landbrugs-geograf fra Københavns Universitet, men har valgt at bruge sit arbejdsliv på at lave fjernsyn. De seneste tre år på Danmarks Radio og fra efteråret på TV 2's kommende nyhedskanal.

Her er Divya Das Andersen ansat som en af de studieværter, der skal præsentere nyheder døgnet rundt. I studiet i København, hvor nyhedskanalen får til huse, skal hun dele vagter med garvede kræfter som bl.a. Lotte Mejlhede, Natasja Crone og Mette Vibe Utzon.

EN FORNEM karriere for den 28-årige Divya Das Andersen. Og hun føler sig godt rustet til næste spring.

- Da jeg var færdig som kandidat i geografi på universitetet og søgte jobbet som meteorolog på Danmarks Radio, spurgte folk: Hvad aner du om vejret? Og det er rigtigt, at jeg dengang ikke vidste særlig meget om det. Men som akademiker er jeg uddannet i at kunne sætte mig ind i et emne og formidle det. Og det er jeg god til, sagde hun forleden ganske ubeskedent i et interview med Ekstra Bladet.

SANDT ER det da også, at hun som vejrprofet på TV-Avisen har vist evnen til at brænde igennem. Hun er meget populær ikke mindst blandt mandlige seere, men også anmeldere og sprogrøgtere har i læserbreve rost hende.

- Hun er en gave til det danske sprog i særdeleshed og til dansk tv som helhed. Hun bør have en sprogpris, skrev Venstres politiske ordfører, Jens Rohde i sommer, da han var gæste-tv-anmelder.

Divya Das Andersen er født i Hørsholm og vokset op i Birkerød. Hendes forældre flyttede fra Indien til Danmark for 40 år siden, da hendes far havde fået et stipendium til Kunstakademiets Arkitektskole i København. Han var i forvejen uddannet ingeniør og byplanlægger, og under studieopholdet i København blev han tilbudt et job og valgte så at blive.

SAMMEN med sin storesøster og forældrene har Divya rejst meget gennem årene.

- Mine forældre har gjort meget ud af, at vi skulle lære vores familie at kende, selvom vi ikke bor i samme land. Det har lært mig vigtigheden af åbenhed, og det vil jeg også søge at lære mine egne børn en dag, siger Divya Das Andersen, som er gift og bor i København.

I en samtale med Kristeligt Dagblad fortæller hun, at hun i dag er troende hindu.

- Det har også været en del af min opvækst, fordi mine forældre har givet tanker og værdier fra hinduismen videre til mig. Jeg siger en bøn og mediterer en gang imellem. Man behøver ikke gå i templet hver søndag for at vide, at man er hindu. Det gælder mere om at være et godt menneske indeni og være det udadtil overfor andre, siger hun.

I SAMME åndedrag glæder hun sig over, at Danmark er blevet mere multikulturelt, og selv har hun kun en enkelt gang hørt negative bemærkninger om sin mørke hud. Det var i København, da hun på cykel blev overhalet af en mand, der råbte "fejlfarve" efter hende.

Her i sommer har hun da også været ekstra glad for sin mørke hud.

- Jeg har forholdsvis nemt ved solen og jeg skal ikke tage alvorlige forholdsregler. Jeg kan godt blive mere brun, og jeg har da også prøvet at få for megen sol, men min hud er bare mere hårdfør end en lys skandinavisk, siger hun.

DIVYA Das Andersen er disse uger ved at trappe ned som vejrvært på TV-Avisen. Midt i september skifter hun til konkurrenten TV 2, og skal i gang med at øve sig på rollen som studievært, inden Nyhedskanalen går i luften fra december.

- Det er klart, at springet fra vejret til studievært er stort. Jeg tror aldrig, det skift er sket før. Jeg glæder mig bare enormt til at skulle være med til at starte noget nyt. Tilbuddet var så fristende, at jeg ikke kunne sige nej, siger hun.

Jeg føler, at verden ligger åben for mig. Jeg kan selvfølgelig ikke vide, om det kommer til at fungere, men jeg kan ikke gøre andet end prøve. Og skulle det ske, at jeg går i sort, så er der nok en venlig person bag mig, der kan hviske mig i øret, lyder det fra en smilende Divya Das Andersen.
  • Fyens Stiftstidende