Fra rød besætter til

DR’s magtfulde mediedirektør, Lars Grarup, fylder 50 år i dag.

Fra rød besætter til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

stærk mediedirektørPortræt

Lars Grarup er mediedirektør i DR med passion for kultur og public service. Nu fylder han 50

Lars Grarup er en af dansk tv’s tunge drenge. Ikke som skærmtrold, men som chef i kulisserne - først på TV 2 og i dag på Danmarks Radio.

Her er han mediedirektør med ansvar for DR’s multikanalstrategi og udviklingen af DR’s tilbud på tv samt fire FM-radiokanaler, 15 digitale radiokanaler, 30 internet-radiokanaler, dr.dk, og DR’s on demand- og multimedieprodukter.

Lars Grarup, som i dag fylder 50 år, beskrives som en passioneret og kreativ leder, der om nogen har indgående kendskab til danskernes medievaner og ønsker til programmer, og han er med til at sikre, at DR’s medieplatforme og produkter konstant udvikles i både form og indhold.

Han er vokset op i Tølløse, og blev uddannet journalist i 1987. I sin unge år var han meget aktiv i den københavnske bz-bevægelse og i Socialistisk Arbejderparti, som han også var folketingskandidat for i begyndelsen af 1980’erne.

Helt glemt sine idealer og drømme fra den glade ungdom har Lars Grarup ikke. For få år siden gik han modigt i medierne og proklamerede sin støtte til Ungdomshuset på Jagtvej, selv om han sad solidt og trygt i toppen af Danmarks radio.

Det kostede politiske bøllebank hos både politikere og læserbrevsskribenter, men Lars Grarup red stormen af.

I sit topjob som mediedirektør i DR trækker Lars Grarup på en bred erfaring fra tv-verdenen. Han var i nogle år redaktionschef på TV 2 Lorry, og i fem år fra 1995 var han programplanchef på TV 2 i Odense.

I denne årrække, da han måtte arbejde for reklamekroner og ikke som nu med licensmidler - videreudviklede han sit talent for ledelse og strategi. Han var god til at blande bolsjerne på TV 2’s dengang ene kanal, så der uge efter uge blev stjålet seere fra det gamle monopol i Gyngemosen. Det blev ofte til lange arbejdsdage på Kvægtorvet, inden han kunne vende hjem til sin familie i Kerteminde.

Nu sidder han hos sin gamle konkurrent og laver et langt sejt træk med at vinde det tabte tilbage fra sin gamle arbejdsplads. Hans våben er ikke letbenet underholdning, men hjertet banker for dokumentarstof og den undersøgende og dagsordensættende journalistik. Han arbejder for at udsende indhold af høj kvalitet, selv om han også i sit stille sind véd, at der ikke må være for mange smalle programmer på DR’s platforme.

Han er i det hele taget en stor æstetiker, og godt design og høj kvalitet ligger ham meget på sinde. Han er kunstelsker, har årskort til Operaen, og elsker musik - fra det klassiske til det helt moderne. Og han er ofte at finde blandt publikum i DR Koncerthuset.

Han er blandt arkitekterne til DR’s strategi på dramaområdet, hvor dansk tv-dramatik har fået en markant plads søndag aften på DR1.

Også DR’s unge brugere, børnene, har han øje for. Han er en af initiativtagerne til Danmarks Indsamling, hvor der hvert år bliver samlet millioner ind på tværs af DR’s medier. I år blev det til 72 millioner kroner til fattige i Afrika.

Lars Grarup er et udpræget familiemenneske og en meget privat person. Han optræder nødigt i medierne, med mindre debatten drejer sig om det rent faglige. Til gengæld forener han direktørrollen med familielivet, og han nyder fritiden sammen med hustruen Pernille og fire børn - to drenge og to piger i alderen 7-17 år.

Fra rød besætter til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce