Fra blad- til uddannelseshus

Der klappes for det nye uddannelsescenter. Ved bordet ses blandt andre regionschef i NCC Henrik Bloch (til venstre), amtsrådsmedlem Ingeborg Moritz Hansen, chefredaktør Egon Tøttrup og amtsborgmester Jan Boye til højre.

Fra blad- til uddannelseshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REJSEGILDE: Det gamle bladhus med tilbygninger forvandles i disse dage til uddannelsescenter for sundhed

Kun et par dage efter, at Fyens Stiftstidende flyttede ind i det nye bladhus på Banegårdspladsen i Odense, kunne Center for Videregående Sundhedsuddannelser - Fyn (CVSU) holde rejsegilde på tilbygningerne til det "gamle" bladhus på Blangstedgårdsvej.

- Det er fantastisk, at vi blot fire måneder efter det første spadestik kan holde rejsegilde. Det vidner om handlekraft, sagde amtsborgmester og bestyrelsesformand Jan Boye (K) i den store centrale bygning, som skal være auditorium med plads til 275 personer. Han var overbevist om, at det færdige resultat bliver et topmoderne uddannelsescenter, som opfylder alle krav til fremtidig undervisning.

Også regionschef Henrik Bloch fra NCC glædede sig over, at personale og studerende inden for de fynske sundhedsuddannelser snart får de bedst mulige rammer. Og han kunne garantere, at kvaliteten håndværksmæssigt er i top.

- Først var der et bladhus, som spredte viden, og nu får vi et hus, som skaber viden, sagde Henrik Bloch, inden direktør for CVSU-Fyn Erik Knudsen kunne byde på det traditionelle rejsegilde-traktement bestående af pølser og brød og øl/vand.
Erik Knudsen, direktør for CVSU-Fyn, taler for håndværkere og gæster under rejsegildet.
Erik Knudsen, direktør for CVSU-Fyn, taler for håndværkere og gæster under rejsegildet.

Uddannelser samles

Det samlede kompleks af nye og gamle bygninger på Blangstedgårdsvej skal i fremtiden rumme grund-, efter- og videreuddannelser inden for ergoterapi, fysioterapi, radiografi og sygepleje, der samles på et sted.

- Med det nye hus får vi et center, som understøtter uddannelsernes praksisforankring med blandt andet fuldt udstyrede hospitalsstuer og røntgenklinik, siger Erik Knudsen.

Nybygningerne på 4500 kvadratmeter omfatter også en gymnastiksal og specialindrettede lokaler til undervisning.

Den store forvandling fra bladhus til uddannelsescenter er lagt i hænderne på NCC Construction A/S Odense, der har opført råhuset i betonelementer og nu er gået i gang med skalmuren i gule teglsten, så byggeriet spiller godt sammen med de eksisterende bygningers gule, pudsede mure. Auditoriet beklædes udvendigt med matte, galvaniserede stålplader, så det bliver et flot vartegn mod øst.
CVSU - Fyn
Beliggenhed: Blangstedgårdsvej 2-6, Odense SØ.

Bygherre: Center for Videregående Sundhedsuddannelser - Fyn (CVSU).

Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S.

Arkitekt: Pluskontoret samt Weber og Nilsson.

Ingeniør: Birch & Krogboe.

Byggeperiode: Start januar 2005. Bygningerne afleveres i to etaper: 1. november 2005 og 31. januar 2006.

1200 studerende

Nybygningerne er færdige til november, mens ombygningsarbejdet i det tidligere bladhus først går i gang til august. Hele uddannelsescentret på 12.000 kvadratmeter skulle gerne stå klar til indflytning i februar 2006. Til den tid får 120 medarbejdere og 1200 studerende og en række efter- og videreuddannelseskursister deres daglige gang i bygningerne.

Alle undervisningsrum placeres i stueplan med direkte kontakt til åbne gruppenicher og forbindelsesgange, torve- og udearealer. Fællesadministration og kontorer til underviserne placeres på første sal.

Fra blad- til uddannelseshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce