Forskning og flygtninge


Forskning og flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et liv i videnskabens tjeneste er det blevet til for kemiprofessor Thor A. Bak, Hellerup, der tirsdag fylder 80 år. Ud over de rent videnskabelige opgaver har Thor A. Bak dog også kunnet løse opgaver som for eksempel universitetsrektor og formand for Dansk Flygtningehjælp.

Thor A. Bak blev uddannet civilingeniør med kemi som speciale i 1953 og fik Københavns Universitets guldmedalje i 1954. Senere blev han dr.phil. fra universitetet og professor i kemi i årene fra 1963 til 1992. Undervejs blev det til flere ophold som gæsteprofessor i blandt andet USA, Kina og Indien.

I en periode fra 1972 til 1976 var Thor A. Bak rektor for Københavns Universitet.

Fra 1965 var fødselaren medlem af Videnskabernes Selskab, og han blev senere dets sekretær gennem en lang årrække frem til 1999.

Sidst i 1980’erne var Thor A. Bak formand for Dansk Flygtningehjælp i en tid, hvor der også var stor strid om flygtninge og familiesammenføringer. I den forbindelse måtte Thor A. Bak vidne i Rigsretten i sagen om justitsminister Erik Ninn-Hansens syltning af tamilske familiesammenføringer.

Thor A. Bak er blevet fremhævet for at kunne kombinere det lærde og det venlige. Inden valget faldt på kemi var han tæt på enten et liv inden for musik eller studier i religionshistorie.

Thor A. Bak modtog i 1989 H.C. Ørsted Medaljen i guld som påskønnelse af hans store indsats til gavn for kemien i Danmark. (ritzau)

Forskning og flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce