Forbrugernes vagthund

Jacob Kragelund - vært på DR1´s forbrugerprogram "Konsum".

Forbrugernes vagthund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-INTERVIEW: Fra han var lille knægt og stod foran spejlet og legede tv-vært har Jacob Kragelund vidst, at han ville være journalist

I dag er spejlet skiftet ud med et rigtigt kamera, når Jacob Kragelund en gang om ugen tager de danske forbrugere ved hånden og forsøger at føre dem udenom de værste forbrugsfælder. Jacob Kragelund har selv været med til at udvikle DR-programmet "Konsum".

- Jeg vil gerne lave journalistik, som får folk til at tænke over tingene. Det skal helst ikke bare flyve hen over hovedet på dem, siger værten.

Ikke velkommen i Matas

Jacob Kragelund kan godt lide at gå tæt på. Sidste sæson var det blandt andet ansatte i et rengøringsfirma, der bogstaveligt talt blev taget med fingrene nede i slikdåsen i et privat hjem, og så var han også efter butikskæden Matas.

- Efter udsendelsen var jeg så inde og skulle købe noget i en Matas-butik, og der blev jeg spurgt af den pågældende ekspedient, om jeg ikke bare kunne købe det et andet sted. De havde ikke rigtigt lyst til at ekspedere mig, fortæller Jacob Kragelund om en af de eneste gange, hvor han har oplevet at blive genkendt som forbrugernes vagthund - og desværre for ham på "fjendens" område. Og da sådan en opfordring ikke umiddelbart falder ind under købeloven, valgte Jacob Kragelund at makke ret.

- Jeg blev da lettere overrasket, og så gik jeg i Magasin, siger han med et lille smil.

Journalistdrømme

Sådan en oplevelse var næppe det, Jacob Kragelund drømte om, da han som lille knægt stod foran spejlet med en hårdbørste i hånden og øvede sig på fremtiden.

Der har nemlig aldrig rigtig været tvivl om, hvor han ville ende.

- Siden jeg var helt lille, har jeg øvet mig på at være tv-vært. Jeg lavede starter på programmer foran spejlet og lavede sådan et lille køkkenmagasin, hvor jeg gik rundt i køkkenet derhjemme, husker Konsumværten, der begyndte sin journalistkarriere på dokumentarprogrammet "Rapporten", der havde Jens Olaf Jersild i spidsen.

Squash er en lidenskab

Når det ikke er mikrofonen, Jacob Kragelund har i hånden, så er det helst en ketsjer. Tv-værten har nemlig en stor lidenskab - og det er squash.

- Jeg spiller så ofte, som jeg kan. Det er på motionsplan, hvor jeg spiller mod en af de andre journalister på redaktionen, fortæller han og forklarer ganske kort om sin lidenskab:

- Det er bare fedt at banke bolden op ad muren og få brugt en masse energi.

- Nåh ja, så er der jo også konkurrencen i det, for der bliver jo holdt regnskab.

- Jeg er foran på point, når vi tager det store regnskab. men min modstander er ved at komme godt efter det, lyder det fra journalist og sportsmanden Jacob Kragelund med en smule ærgrelse i stemmen.

Forbrugernes vagthund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce