For pæn til politik

Foto: kim rune

For pæn til politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 ÅR: Jørgen Lund tog springet fra erhvervslivet til lokalpolitik, hvor det blev til otte år som rådmand i Odense. Nu fylder han 70 år og genopstiller ikke

Det er ofte sagt om erhvervslivets ledere, at alt for få af dem tager springet fra forretningsverdenen til politik.

En af de få er Odense-rådmand Jørgen Lund.

Som 62-årig forlod han stillingen som direktør for Albani Bryggerierne efter 14 år i stolen, og når han nu på tirsdag fylder 70 år, tager han samtidig hul på det sidste halve år af sin karriere som politiker.

Han stiller ikke op til byrådsvalget den 15. november og forlader dermed Odense Byråd efter otte år - alle årene som en driftssikker rådmand for kultur- og socialområdet.

LIGEFRA sine unge år havde Jørgen Lund et ønske om at blive politiker.

Men direktørjob på Maskinfabrikken Taarup i Kerteminde, DLAM i Ullerslev, Kongskilde på Sjælland og Albani i Odense var ikke forenelige med aktiv politik.

Så først, da han helt efter aftale stoppede som 62-årig på Albani, var der mulighed for at beskæftige sig med det politiske håndværk, som han havde haft lysten til hele tiden.

Den daværende Venstre-leder i Odense, Lennart Larson, forslog ham at blive ny spidskandidat for Venstre, som i flere år havde sukket efter driftige erhvervsfolk i spidsen for partiet.

Håbet i det borgerlige parti, som Jørgen Lund har været medlem af siden sine unge år, var, at han kunne trække så mange stemmer, at Anker Boyes borgmesterpost for alvor kunne udfordres.

SELVOM Jørgen Lund fik pæne valg i både 1997 og 2001, rakte det dog ikke til borgmesterkontoret.

I stedet blev det til to perioder som rådmand for kultur- og socialområdet.

Mens kulturen altid har haft hans store interesse, var socialområdet en ny verden, men han fordybede sig i tingene og gik systematisk til værks.

Blandt de resultater, han kan se tilbage på, er ombygningen af H. C. Andersens Hus, udvidelsen af Brandts og forbedringer på socialområdet inden for aktivering og sprogundervisning.

HANHARTAGET det bedste med fra erhvervslivet med i det politiske arbejde, siges det om ham.

Et andet skudsmål fra omgivelserne er, at han er den bedste i byrådet til at læse et regnskab.

Han kan finde de ømme punkter og stille de rigtige spørgsmål om tallene, som i de senere år ikke har været for pæne i Odense Kommune.

De store slagsmål har Jørgen Lund sjældent involveret sig i, nok fordi han i bund og grund er en pæn og nobel herre, en hædersmand, der faktisk er for pæn til politik.

Rigtig politiker blev han jo aldrig, som nogen, der kender ham godt, siger. Og det er faktisk ment som en ros, for han er for det meste hævet over almindeligt ævl og kævl.

Han skal virkelig føle sig trådt på, før han råber op over for en politisk modstander, hvor andre reagerer mere impulsivt. Jørgen Lund tænker sig altid om en ekstra gang og prøver at se sagen fra begge sider.

HANSIDDER i en række bestyrelser og har også sin andel af ansvaret for det store underskud i HCA2005 Fondens tv-show i Parken.

Men i modsætning til andre i bestyrelsen har han ikke deltaget i jagten på borgmester Anker Boyes hoved, sandsynligvis, fordi han ikke finder det rimeligt.

Han kender godt betingelserne fra livet i bestyrelseslokalerne, og derfor ved han, at den samlede bestyrelse også har sin del af ansvaret for, at det hele gik så galt.

NÅRHAN STOPPER som rådmand, bliver der mere plads til fritidsinteresserne, bl.a. golf og teatret. Desuden bliver der mere tid til familien, som tæller hustruen Ulla, voksne børn samt børnebørn, og mon ikke famillien Lund også finder hul i kalenderen til et par ekstra ture til USA, hvor de har gode bekendte.

For pæn til politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce