Folkekær sangerinde død

Foto: Claus Hansen/POLFOTO

Folkekær sangerinde død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den folkekære sangerinde Lone Kellermann døde natten til lørdag, 62 år.

Lone Kellermann, der var en fremragende bluessanger, fik sit folkelige gennembrud med Kim Larsen sangen, "Se Venedig og dø" i 1978. Sangen blev et kæmpehit og blev for altid knyttet til hende.

Lone Kellermann blev født i København i 1943. Hun blev uddannet barneplejerske og fritidspædagog. Fra begyndelsen af 1960'erne begyndte hun at komme meget i miljøet omkring Jazzhus Montmartre i Store Regnegade i København, og i 1970 debuterede hun som sanger i bandet Blues Power.

Hun var med på støttepladen for Christiania med sangen "Christiania Kampsang". Senere dannede hun Lone Kellermanns Rock Band, og medvirkede ligeledes på en anden af tidens store protestplader "Atomkraft - Nej Tak".

I alt udgav hun fire plader i årene 1977-1981, men de to sidste plader var ingen succes hverken kunstnerisk eller kommercielt, og det blev reelt hendes farvel til rockmusikken.

I årenes løb blev det også til enkelte filmroller, bl.a. rollen som Olivia i Astrid Henning Jensens filmatisering af Dea Trier Mørchs bog "Vinterbørn".

Flyttede til provinsen

I 1987 blev hun forsanger i Christianshavns Bluesband, hvor blandt andre de to tidligere Gasolin-medlemmer, Franz Beckerlee og Søren Berlev. Bandet havde en omfattende turnévirksomhed frem til 1993, men musikken blev først udgivet i 2000.

I 1993 havde hun succes sammen med Benny Holst og Arne Würgler med "Sømanden og Stjernerne".

På teaterscenen blev Lone Kellermann i 1979 hyret af Volmer Sørensen til Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken, hvor anmelderne omtalte hende som en ny Live Weel. Desuden har hun bl.a. optrådt med Jytte Abildstrøm i Riddersalen.

Da Lone Kellermann i 2001 sang "Se Venedig og Dø" i tv-programmet "Fællessang på Bakken" var det hendes endegyldige farvel til musikscenen, og hun flyttede til provinsen, langt væk fra rampelyset.(ritzau)

Folkekær sangerinde død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce