Først familien

Rafael Altino - solist i Odense Symfoniorkester Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Først familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- så musikken Portræt

Rafael Altino er født i Brasilien og er solobratschist i Odense Symfoniorkester. Nu fylder han 40 år

Rafael Altino er én af de mange musikere, der er med til at sætte et internationalt præg på Odense Symfoniorkester.

Torsdag er det 40 år siden, han blev født i Brasilien, og han siden 1997 været solobratschist i Odense samtidig med, at han underviser i bratsch på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han blev lektor i 2003.

Rafael Altino er født med musik i øret og blodet. Begge forældre var berømte musikkere i Brasilien. Han far er violinprofessor og dirigent Rafael Garcia og moderen koncertpianist Ana Lucia Altino.

Han var kun otte, da han begyndte at spille violin, og som 17-årig flyttede han til USA for at prøve lykken som musiker. Penge havde han ikke mange af, så han tjente lidt skillinger ved at spille i kammermusik-ensembler, så han kunne betale en musiklærer.

Han nåede efterhånden så langt i både USA og Tyskland, at han kunne tage en Masterdegree fra The Julliard School of Music i New York.

Herefter spillede han en sæson i New York Philharmonic, men fik lyst til at søge til Skaninavien. Her havde hans far som ung violinist en tid havde været ansat ved forskellige symfoniorkestre i Sverige, og hans farbror var i en menneskealder koncertmester ved Göteborgs Symfoniorkester.

Skandinavien blev for den unge New York’er Danmark, idet han i 1997 vandt en plads som bratschist i Odense Symfoniorkester. Efter prøvetiden blev han fastansat.

Her har han flere gange optrådt som solist også med nyskrevet musik. I november 2008 uropførte han således i Odense Karsten Fundals bratschkoncert med Michael Schønwandt som dirigent.

At han valgte violinens storebror som sit instrument, har han selv forklaret således:

- Jeg elsker bratschens stemme, dens mørke klange og udtryk. Den er ét af de dejligste instrumenter.

Udover stillingen som musiker i Odense er Rafael Altino kontaktmand mellem Danmark og Brasilien indenfor kammermusik. Han rejser hvert år sammen med danske musikere til den årlige internationale kammermusikfestival "Virtuosi Festival International De Musica De Pernambuco", hvor stjernemusikere fra hele verden samles.

Rafael Altino har ikke blot haft stort kunstnerisk udbytte af sit ophold i Danmark. Her har han også fundet sin kone, violinist ved Det Kgl. Kapel Sara Wallevik, som han spiller sammen med i diverse kammermusikgrupper.

Parret bor i Hellerup, og det giver naturligvis megen rejsetid for manden i huset. Det generer ham nu ikke, for familien har højeste prioritet.

- Min kone og mine børn er vigtigst. Men lige efter kommer bratschen, musikken, mine elever og mine kolleger i Odense, siger Rafael Altino.

Først familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce