Først et trin op så et ned

Claus Hansen har bebudet, at han ikke genopstiller ved næste valg. Dermed er hans politiske karriere slut med udgangen af 2009. Foto. Sonnich Jensen

Først et trin op så et ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viceborgmester Claus Hansen fylder 70 og slutter lang politisk karriere med udgangen af næste år

Han havde håbet at slå Steen Dahlstrøm (S) ved valget i 2005 forud for kommunesammenlægningen. Det ville have været kronen på værket at blive leder af storkommunen efter 23 år i politik, de 13 år som borgmester i Ejby.

Men den populære borgmester i Middelfart var ikke sådan at slå af banen, og det har Claus Hansen, der mandag fylder 70 år, det helt fint med i dag.

- Jeg har jo selv slået nogen på et tidspunkt, og da peb jeg ikke. Så skal man heller ikke pibe, når man selv lider nederlag, siger han.

At Claus Hansen repræsenterede Venstre og kom fra den mindre Ejby Kommune, var heller ikke noget, der gav medvind i den socialdemokratisk dominerede Middelfart Kommune, så han måtte nøjes med 1. viceborgmesterposten.

Claus Hansen er født i Horsens, hvor han tilbragte barne- og ungdomsårene og kom i lære som toldelev i 1956.

Herefter var det Toldvæsenet og ikke Hansen, der bestemte, hvor han skulle bo og arbejde. Fra Horsens blev han sendt til København og siden Rødby.

Et par dage før julen 1964 fik han i et brev besked om, at tjenestestedet fra 1. februar 1965 var Middelfart Toldkammer.

Claus Hansen måtte rykke familie og teltpæle op fra den lollandske muld og finde et nyt sted at bo i det vestfynske.

Valget faldt på Ejby, og her kunne han og familien blive boende under de senere forflyttelser til Fredericia og Odense.

Tiden i Middelfart husker viceborgmesteren med glæde. Toldkammeret lå i Havnegade, og bedre udsigt har han hverken før eller siden arbejdet fra. De ansatte kunne - ud over at passe deres arbejde - følge byggeriet af den nye Lillebæltsbro.

Claus Hansen blev valgt ind i Ejby Kommunalbestyrelse i 1982 - i øvrigt samme år, som Dahlstrøm begyndte karrieren i Middelfart Byråd.

Meget ubeskedent bad han som debuttant om plads i økonomiudvalget, fordi han mente, han som tolder havde forstand på økonomi. Han fik pladsen og beholdt den siden.

Efter de indledende øvelser i kommunalbestyrelsen, blev han borgmester i 1994 og valgte dermed at forlade toldetaten.

Efter 13 år som borgmester var det lidt underligt og vemodigt at forlade Ejby Rådhus, som blandt meget andet var blevet bygget i hans embedsperiode.

- Det var en speciel oplevelse den sidste arbejdsdag at få så mange knus, som jeg aldrig før har fået. Det får mig til at tro, at jeg har gjort det meget godt, siger han.

Selv om en borgmesterpost både giver øretæver og fornøjelser, vælger Claus Hansen at mindes fornøjelserne gennem de 28 år, når han med udgangen af 2009 trækker sig tilbage.

De fleste sideløbende beskæftigelser er eller vil blive afviklet inden da.

Gennem mange år var Claus Hansen næstformand i flere Tarco-selskaber og er nu formand for afviklingsselskabet, der gerne skal give kommunerne deres aktieindskud tilbage.

I begyndelsen af 1980'erne kom han i bestyrelsen for Amtssparekassen, blev formand i 1995, var med til at døbe sparekassen om til Fionia Bank og forlod formandsposten i 2006 på grund af alder.

Tidligt engagerede han sig i hjælpen til de baltiske lande, da de løsrev sig fra Sovjetunionen. Han kørte af sted med udstyr om torsdagen, afleverede fredag, så på et nyt sted lørdag og tog hjem søndag. Det gentog sig en 12-15 gange.

Da Estland kom med i EU, koncentrerede han sin støtte til Hviderusland.

På hjemmebanen er Claus Hansen gået ind i kulturen, idet han sidder i bestyrelsen for Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus.

Selv om Claus Hansen helst ser de lyse sider, er der et enkelt skår i glæden i forbindelse med den runde dag, nemlig at hans partifæller har sagt nej til den fødselsdagsreception, Steen Dahlstrøm havde stillet i udsigt. Lidt småligt og meget skuffende, synes Claus Hansen efter de mange år i politik.

Men skuffelsen overvindes med udsigten til at få mere tid til rejser med hustruen Hanne, der indtil pensioneringen var lærer på Ejby Skole.

Parret har været i Vietman og USA samt adskillige steder mellem de to lande og er netop vendt hjem fra en oplevelsesrig rejse til Færøerne.
Fakta
Claus Hansen født 18. august 1938.

Udlært ved toldvæsenet i Horsens og har siden haft tjenestesteder i København, Rødby, Middelfart, Fredericia og Odense, hvor han fratrådte i 1994.

Valgt til Ejby Kommunalbestyrelse for Venstre i 1982, borgmester fra 1994-2007.

1. viceborgmester i Middelfart Byråd.

Formand for Amtssparekassen, nu Fionia Bank, fra 1995-2006.

Har været næstformand i Tarco A/S, Tarco Vej, Tarco Entreprise og Tarco Pol.

Formand for afviklingsselskabet Tarco.

I bestyrelsen for Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus.

Har involveret sig i humanitær hjælp til Østlandene.

Gift med Hanne. Parret er bosat på Holmevænget 4 i Ejby.

De har to børn og to børnebørn.

Først et trin op så et ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce