Fødselsdage


Fødselsdage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75. Anna Rasmussen, Poppelparken 35, Langeskov, fylder 75 år lørdag.

Anna Rasmussen havde tidligere arbejde i kantinen på Haustrup Plastic i Langeskov.

I dag holder hun sig i gang med bankospil og kortspil. Derudover er hun meget glad for sit hus og sin flotte have.

Åbent hus fra kl. 13.

70. Astrid Pedersen, Løves Pakhus 7, Rudkøbing, fylder 70 år fredag.

65. Skibsassistent Preben Lund Larsen, Elnegaardsvænget 4, Kulepile, Langeland, fylder 65 år fredag.

30. Bagersvend Martin Herold Mortensen, Skårup Vestergade 12, Skårup, fylder 30 år torsdag.

Martin H. Mortensen er beskæftiget i Gerners Konditori i Svendborg.

85. Forhenværende isenkræmmer Ras Jensen, Grønnegade 2, Faaborg, fylder 85 fredag.

Ras Jensen er født og opvokset i Faaborg, hvor hans far, Jens Jensen,i 1914 åbnede en isenkræmmerforretning på hjørnet af Grønnegade og Mellemgade.

Selv blev Ras Jensen udlært som maskinsmed på Argos i Faaborg, men fik aldrig brug for uddannelsen, idet han blev tilknyttet sin fars forretning. Da faderen døde i 1951, overtog Ras Jensen forretningen.

I dag er det en søn, der som tredie generation driver forretningen, men Ras Jensen er hver dag inde for at se, om alt står vel til.

Ras Jensen var meget aktiv i modstandsbevægelsenunder den tyske besættelse af Danmark. Han deltog i opsamling og fordeling af nedkastede våben fra britiske fly, hvilketgjorde, at han blev pågrebet ogindsat i Frøslev-lejren frem til befrielsen i 1945.

50. Karin Pedersen, Flagebakken 201, Thurø, fylder 50 år torsdag.

50. Birger Pryds, Mosevej 6, Bagenkop, fylder 50 år fredag.

60. Servitrice Lis Margit Poulsen, Njalsvej 10, Odense NV, fylder 60 år lørdag.

Lis Margit Poulsen har arbejdet som servitrice på pubber, kroer og værtshuse, siden hun var 18 år. Hun er kendt for altid at være glad og smilende med et godt tag på kunderne.

65. Kaj Andreasen, Peter Corneliusvej 15, Strib, fylder 65 år lørdag.

§%

50. Slotsorganist og professor Thomas Hagen Bielefeldt, Brille 3, Nørreby, Bogense, fylder 50 år i dag.

Thomas Hagen Bielefeldt har sit virke som organist ved Sct. Nicolaj Kirke i Bogense.

75. Tidligere statsamtmand og stiftamtmand Christian Hyltoft, Kaalundsvej 40 A, Odense M, fylder 75 år i dag.

Christian Hyltoft var statsmagtens øverste repræsentant på Fyn i årene fra 1989, indtil han i 1999 gik på pension. Samtidig fungerede han i kirkeligt regi som stiftamtmand.

Fynboerne lærte kronjyden fra Randers at kende som en dygtig embedsmand. Christian Hyltoft er uddannet jurist, og efter et par år som advokatfuldmægtig fik han job i Indenrigsministeriet. Her var han kontorchef, da han i 1976 kom til Ribe som konstitueret amtmand og stiftamtmand.

I1978 rykkede han til Roskilde, hvor han virkede først som konstitueret og derefter som statsamtmand og stiftamtmand til 1989. Derefter gik turen til Fyn.

Gennem årene har Christian Hyltoft haft en række forskellige hverv. Det gælder bl. a. som lærer ved Danmarks Forvaltningshøjskole, medlem af Egnsudviklingsrådet, formand for Patientklagenævnet samt formand for Foreningen af Statsamtmænd.

Siden 1981 har Christian Hyltoft fungeret som kongelig udnævnt patron for den tyske St. Petri Kirke i København. Idet hele taget har han lige siden ungdomsårene interesseret sig for ikke mindst tysk kultur. Således begyndte han at studere tysk på Syddansk Universitet i Odense, efter at han var gået på pension. Christian Hyltoft er Kommandør af 1. grad af Dannebrogordenen. Desuden er han hædret med finske og tyske ordener.

85. Tidligere købmand Knud Delboe, Diget 2, Varde, fylder 85 år torsdag.

Knud Delboe, der er fra Aalborg, begyndte i sin fødeby i manufakturbranchen men kom siden til Maribo som bestyrer af Schous Varehus. Senere fulgte ledelse af bl.a. Schou-forretningen RAFA i Odense. I 1968 gik turen til Svendborg, hvor han blev leder af det daværende Schou-Epa varehus - i dag på stedet afløst af Kvickly City.

Knud Delboe skabte et stort og populært varehus. Han blev siden selv medejer og fortsatte også efter sin fratræden i 1984 som medlem af bestyrelsen for aktieselskabet bag Schou-Epa. I sine aktive Svendborg-år var han en tid næstformand i Sydfyns Centrum, men flyttede i 1986 med sin kone til Varde.

§%

50. Forstander Mogens Kragh Andersen, Høje Bøgevej 36, Svendborg, fylder 50 år lørdag.

Mogens Kragh Andersen stammer fra København, men kom i 1976 til Sydfyn for at læse til lærer på Skårup Seminarium. Efter eksamen i 1980 arbejdede han på Vestre Skole i Svendborg, i Rantzausminde og som viceinspektør på Hømarkskolen, hvor han bl.a. var med til iværksættelse af en række lokale projekter for børn og unge. I 1996 valgtes han til skoleinspektør ved Skårup Skole, og siden 2002 har han været forstander for Social- og Sundhedsskolen i Odense.

I mange år har fritidsinteresserne været knyttet til fodbold og badminton.

§%

Fødselsdage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce