Fødselsdage


Fødselsdage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70. Dr. phil. Henrik Thrane, Duevej 16, Frederiksberg, fylder 70 år fredag.

I 1972 blev Henrik Thrane leder af det daværende Fyns Stiftstmuseum i Odense. I sit virke ved det senere Fyns Oldtid formåede han at opbygge dette museum fra forholdsvis beskedne rammer til det nu landskendte museumscenter Hollufgård. Henrik Thrane planlagde og ledede udflytningen og organiseringen af Fyns Stiftsmuseum til Hollufgård.

Henrik Thrane er en af Danmarks få internationalt kendte arkæologer. Han er født i Hellerup, og i 1960 blev han mag. art. i forhistorisk arkæologi ved Københavns Universitet. Doktorgraden opnåede han i 1975.

Inden sin ansættelse i Odense, var Henrik Threane i 1965-1971 inspektør ved Nationalmuseets 1. afdeling.

Han var i en årrække medlem af Statens Humanistiske Forskningsråd, og i en periode var han næstformand. Henrik Thrane har også været medlem af en række internationale arkæologiske kommissioner og råd.

50. Museumsinspektør Kurt W. Risskov Sørensen, Dalby Bygade 39, Dalby, fylder 50 år lørdag.

Kurt Risskov Sørensen er uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag fra Odense Universitet i 1982. Han arbejdede herefter i en årrække med studier i samfundsudviklingen i Danmark gennem de sidste 150 år og udgav bl.a. en række bøger om fagforeningshistorie.

Interessen for den nære samfundshistorie førte Kurt Risskov Sørensen fra undervisningsverdenen over i arkiv- og museumsbranchen. I 1985 blev han deltidsansat som leder af Kerteminde Byhistoriske Arkiv ved Kertemindeegnens Museer. Det blev siden til en registrering og et værk om alle de "Historiske huse i Kerteminde".

I disse år grundlagdes et rigt detaljeret kendskab til byen og egnens historie, og Kurt Risskov Sørensen fik med titel af arkivar og museumsinspektør overdraget ansvaret for den kulturhistoriske afdeling under museet, hvortil bl.a. hører arkivet, Farvergården, Hindsholm Egnsmuseum samt udstillingsbygningen Toldboden. Han har i forbindelse hermed fra 1989 tillige været redaktør af museets årsskrift.

Med et aldrig svigtende humør har han gelejdet utallige gæster gennem byens og egnens kulturhistorie og beredvilligt stillet arkivets materiale til rådighed. Gennem årene er det blevet til talrige særudstillinger, aktuelt således om da "Beatles kom til byen".

I fritiden er han et udpræget sports- og motionsmenneske med cykling og marathonløb som faste bastioner. Og så er der med hans egne ord "en ung kone, et gammelt hus og tre børn" der kræver deres, foruden naturligvis haven.

Reception på Johannes Larsen Museet i Kertemindefredag den 6. august kl. 14.

90. Ingeborg Pedersen, Knud Bankes Gyden 56, Årslev, fylder 90 år i dag.

§%

80. Agnes Dagny Jensen, Snorresvej 63, 1. tv. Odense NV, fylder 80 år fredag.

Agnes Jensen stammer fra Kirkeby Sand på Sydfyn.

§%

60. Professor, overlæge, dr. med. Ove baron B. Schaffalitzky de Muckadell, Platanvej 14, Odense M, fylder 60 år i dag.

Ove Schaffalitzky de Muckadell stammer fra København. Han tog studentereksamen på Gentofte Gymnasium og blev læge fra universitetet i København i 1970. En halv snes år senere kunne han kalde sig dr. med. efter at have forsvaret sin disputats ved Københavns Universitet.

Uddannelsesmæssigt blev Ove Schaffalitzky de Muckadell speciallæge i medicinsk gastroenterologi i 1981 og året efter i intern medicin efter at have arbejdet på en række hospitaler i hovedstadsområdet. Siden 1985 har han været overlæge på universitetshospitalet i Odense, og et par år fungerede han som administrerende overlæge.

Universitetskarrieren begyndte Ove Schaffalitzky de Muckadell som ekstern lektor i intern medicin ved Syddansk Universitet i Odense i 1985. To år senere blev han professor.

Gennem årene har Ove Schaffalitzky de Muckadell påtaget sig adskillige organisatoriske hverv inden for sit fag, og han står bag en række videnskabelige artikler. Desuden bliver han benyttet til at bedømme afhandlinger for at opnå den medicinske doktorgrad.

Han har modtaget flere priser for sit arbejde og sine resultater som underviser og forsker. Det gælder for eksempel universitetets egen undervisningspris i 1999.

65. Finn Bech Petersen, Syrenvej 3, Vindeby, Tåsinge, fylder 65 år fredag.

Finn Bech Petersen, der er født i Allested, har siden sin barndom boet på Sydfyn. Som udlært møbelpolstrer har han i mange år virket ved Erik Jørgensens Møbelfabrik

En særlig indsats har Finn Bech Petersen gjort i sportens verden. I de unge år var han aktiv spiller i SfB samt andre sydfynske og langelandske klubber. Fra 1987 og indtil for et par år siden virkede han som klubhusbestyrer for SfB.

100. Ebba Søsborg, Wandallshaven 55, Svendborg, fylder 100 år fredag.

Ebba Søsborg er ud af gammel restaurationsfamilie i Svendborg og stammer fra "Jægerhytten", der i mange år lå på hjørnet af Hulgade og Toldbodvej. I sine unge år var hun servitrice på Casino og senere på restaurant Skandinavien i Frederiksgade.

Bedst huskes Ebba Søsborg nok fra sit mangeårige arbejde som servitrice på det daværende danseetablissement "Casanova" ved den nuværende Gerritsplads, hvor hun med sit vindende væsen og hurtige servering var meget afholdt.

I 1950'erne rejste hun til Færøerne og opholdt sig et halvt års tid i Klaksvig hos en datter. 10 år senere gik rejsen til USA, hvor hun også havde familie, og senere blev det til endnu nogle Amerika-rejser.

§%

§%

Fødselsdage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce