Fødselsdag


Fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75

Tidligere gårdejer Seir Jensen, Tværvej 7, Humble, fylder i morgen, lillejuleaften, 75 år. Han er født i Kædeby Haver, hvor han overtog forældrenes ejendom på ti tønder land og senere købte mere til. Her dyrkede han specialafgrøder som asier, rødbeder og rødkål, der blev leveret og solgt til Langelands Frugt-Industri, hvor han senere fik arbejde for at supplere indkomsten. Da frugtindustrien lukkede, fik han job på Daloon, hvor han var beskæftiget, indtil han gik på efterløn. Jorden til ejendommene i Kædeby Haver blev solgt fra, og for tre år siden besluttede han og hans hustru Birthe at sælge bygningerne og flytte til Humble. Gennem hele livet har jagt være Seir Jensens store interesse, og han dyrker den stadig med stor fornøjelse. I en periode sad han i bestyrelsen for den lokale jagtforening, og han har været formand for et jagtkonsortium, der drev jagt i Stengade Skov. Desuden har han hygget sig med fiskeri fra en jolle i Lindelse Nor.

75

Det er national helligdag i Japan i morgen, når kejser Akihito fylder 75 år. Kejser Akihito havde fire ældre søstre, men som den førstefødte dreng var han den første i arvefølgen. I henhold til traditionen blev han fjernet fra sin familie på sin treårs fødselsdag og blev opdraget af lærere og sygeplejersker. Akihito blev dog sendt i en skole med almindelige børn, så han fik fornemmelse for deres sociale liv og behov. Han gik i en almindelig skole under Anden Verdenskrig.

I 1959 besluttede Akihito at fri til Michiko Shoda, hvilket chokerede mange i det japanske samfund, da Shoda ikke var aristokrat. Familien moderniserede kejserfamiliens tilværelse yderligere, da de opdrog deres tre børn hjemme i stedet for at overgive dem til andre.

Som kronprins sammenlignede Akihito rollen for den japanske kejserfamilie med robotter, og han sagde, at han ville bringe sin familie tættere på befolkningen.

Efter kejser Showas død 7. januar 1989 blev Akhito indsat på tronen den 12. november 1990.

Kejser Akihito har vakt opsigt ved at tale usædvanligt indfølende om koreanerne, hvilket er blevet gengivet omhyggeligt i sydkoreanske medier.

Han blev i januar 2003 opereret for prostatakræft. Som kejser har han sammen med sin hustru besøgt 18 lande på officielle besøg.

70

Den amerikanske computerspecialist Robert E. Kahn, der er en af opfinderne bag internet, fylder 70 år i morgen. Han er nu både formand og direktør for organisationen CNRI, der arbejder for at styrke en national it-infrastruktur i USA. Robert E. Kahn tog en forskergrad fra Princeton universitetet ved New York. Han fik ansættelse ved Bell Labs, MIT-universitetet og Bolt Beranek & Newman, hvor han lavede systemdesign til et it-net. I 1972 kom han til det amerikanske forsvars Arpa-program for avanceret forskning. I oktober samme år fremviste han et it-netværk ved at koble 40 forskellige computere sammen. Det var første offentlige præsentation af sådan et netværk. Sammen med kollegaen Vinton G. Cerf har han desuden skabt den såkaldte Internet Protocol, IP, der anvendes til at sende information via internet. Robert E. Kahn har undervejs fået flere teknologiske priser, heriblandt i 2004 Turing-prisen for sit »pionerarbejde om internetværk, herunder de basale kommunikationsprotokoller bag internet«.

Han har også modtaget æresgrader fra en lang række universiteter i både USA og Europa.

I 1997 fik han af præsident Clinton overrakt USA?s nationale teknologimedalje.

70

Chauffør Alex Sicko, Svendborgvej 77, Ringe, fylder 70 år i dag. Alex Sicko er lastbilchauffør.

Han startede ved vognmandsfirmaet Anton Nielsen, det nuværende AN Bilerne, og tidligere på måneden kunne han se tilbage på 45 år i samme job.

50

Lone Annette Steenberg, Rosenvej 22, Hesselager, fylder juleaftensdag, onsdag den 24. december 50 år.

Lone Steenberg har været ansat i Hjemmeplejen Sektion Gudme siden 1. august 1985.

Fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce