Fødselsdag på jobbet


Fødselsdag på jobbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespiller Githa Lehrmann fylder i dag 50 - midt i sin rolle på Odense Teater

Når man er fastansat skuespiller ved Odense Teater, kan man ikke bare lige spørge chefen om fri, fordi man har fødselsdag.

Derfor står Githa Lehrmann også på scenen i julekomedien "Jesus & Josefine" i aften, og så må hun vente til efter tæppefald med at fejre sin 50 års fødselsdag.

Githa Lehrmann har siden sin fastansættelse i 1999 udviklet sig til en af de stabile og bærende kræfter på Odense Teater. I denne sæson har hun kalenderen hårdt booket med hele fire forestillinger. Hun var med i Arthur Millers "Heksejagt", spiller frem til jul i Danmarkspremieren på "Jesus & Josefine" og herefter gælder det "Fyrsten" og "Sommer i Tyrol" - alle på Store Scene.

Hun er født og opvokset i Brønshøj og blev uddannet ved Skuespillerskolen i Odense i 1985. Samme år fik hun sin debut på den fynske landsdelsscene som Varja i Tjekhovs "Kirsebærhaven".

Efter en sæson på Odense Teater og en turne med P.H. Cabareten drog Githa Lehrmann til Nordjylland, hvor hun fik 11 år med store udfordringer på Aalborg Teater og kunstneriske sidespring til Limfjordsteatret og filmen.

Hun fik sin filmdebut i 1996 i "Muldvarpen," som blev vist på DR TV, og samme år håndplukkede multikunstneren Erik Clausen hende til "En loppe kan gø". Den var klar til biograferne i 1998 og Githa Lehrmann fik flotte anmelderroser for sin præstation sammen med bl.a. Leif Sylvester Petersen og Niels Hausgaard.

Siden har hun valgt teatret som sin faste arbejdsplads, og det kan det store fynske teaterpublikum kun glæde sig over. Hun vil bl.a. huskes for rollen som Lovis i "Ronja Røverdatter" (2000), hustruen i "Den blinde maler" (2001), Elisabeth i "Richard III" (2002) og fru Ovesen i "Nøddebo Præstegaard" (2003).

Også i "Vagina-monologerne" og "Mors vilje ske" beviste hun sin alsidighed og kunnen, og i komedien "Mors vilje ske" skrev Lene Kryger i denne avis de rosende ord: "Det er Githa Lehrmann, der i rollen som Agnes bærer forestillingen.

Uden for teatret er der også bud efter den fynske skuespiller. Hun er således en flittig indtaler af lydbøger. Det foregår oftest i et studie i Skibhus-kvarteret, som ligger i behagelig cykleafstand af hendes hjem i Stige ved Odense Kanal.

Fødselsdag på jobbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce