Fodbold fra morgen til aften

Peter Kjær - nåede som aktiv være med landsholdet til to VM-slutrunder og en EM-slutrunde.
Foto: Finn Frandsen

Fodbold fra morgen til aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-INTERVIEW: Den tidligere landsholdsmålmand Peter Kjær bruger i dag mere tid på fodbold, end da han var professionel. Det giver ham dårlig samvittighed

Da Peter Kjær for to år siden stoppede sin karriere som professionel fodboldspiller i den skotske klub Aberdeen, håbede både han og familien på lidt mere tid sammen i fremtiden.

- Mit ønske var, at jeg gerne ville have noget med fodbold at gøre, når jeg stoppede karrieren. Et eller andet sted er det jo der, jeg har min uddannelse. Jeg har arbejdet med det i 20 år, så det er jo det, jeg ved noget om. Men samtidig så ville jeg også gerne have weekenderne for mig selv sammen med familien, så vi kunne prøve at have "et normalt liv", fortæller han.
Peter Kjær - i sin nye på tv-skærmen.
Peter Kjær - i sin nye på tv-skærmen.

Sådan gik det ikke

Men sådan gik det ikke. Peter Kjær begyndte nemlig som fodboldkommentator med alle de rejser sådan en tjans indebærer, og inden længe rykkede han om på den anden side af kameraet og blev vært på TV3's live-kampe fra blandt andet SAS Ligaen.

Den kombination gør, at den tidligere landsholdsmålmand i dag bruger mere tid på fodbold, end da han var professionel.

- Man kan sige, at sådan har jeg levet i al den tid, hvor jeg har kendt min kone og haft vores to drenge. Så det er jo ikke noget, der er fremmed for dem, men de troede selvfølgelig, at det nu gik mod bedre tider, lyder det fra Peter Kjær, der derfor indimellem mærker den dårlige samvittighed puste ham i nakken.
Peter Kjær
Alder: 39 år

Bopæl: Erritsø ved Fredericia

Civilstatus: Gift og har to sønner

Job: Studievært og fodboldkommentator på TV3

Har været med landsholdet til to VM-slutrunder og en EM-slutrunde

Har været udlandsprofessionel i både Besiktas i Tyrkiet og Aberdeen i Skotland

Var mest reserve på landsholdet, hvor det blev til spilletid i fire kampe

Fik debut på landsholdet som 35-årig, det gør ham til den ældste debutant nogensinde på landsholdet

Dårlig samvittighed

- Nogle gange må jeg sige nej til at komme ud og se knægtene spille fodbold, og det har jeg det da ikke særligt godt med.

- Men jeg brænder for det her, og familien bakker mig op, så i bund og grund er det nok mig selv, der gør det værre end det er. Men ind imellem indsniger der sig altså en dårlig samvittighed, erkender han.

Mange oplevelser

Familien har da heller aldrig været glemt, selv om fodbold i mere end tyve år har været noget af det vigtigste i livet for kommentatoren og studieværten. De var med på oplevelse, både da turen gik til Skotland og til et kort ophold i Tyrkiet. Livet som fodboldspiller har givet Peter Kjær en masse mere eller mindre gode oplevelser. Af de gode er tre slutrunder som reservemålmand på det danske landshold.

- Med det talent, jeg havde, synes jeg, at jeg har opnået næsten mere, end jeg kunne tilkomme.

Det største

Når man er fodboldspiller og er med til en VM-slutrunde, så er det et eller andet sted det største, man kan opnå. Jeg følte mig enormt privilegeret over, at jeg var sammen med verdens bedste fodboldspillere, fortæller han.

Af de lidt mere særprægede oplevelser husker Peter Kjær især en episode fra tiden i Tyrkiet.

- Det var lige før min første kamp, som var den første udebanekamp i sæsonen. Her skar tilhængerne hovedet af en ged for at ofre den til guderne i håb om, at vi fik en god sæson. Det var lidt ekstremt, og ret beset synes jeg jo nok, at det er lidt sjovere at fortælle om her bagefter. For lige da jeg var i det, virkede det lidt voldsomt på mig. Jeg havde jo bare forestillet mig, at jeg skulle ned og spille fodbold og ikke beskæftige mig med så meget andet.

Mange afbud

I dag går der ikke en dag uden, at Peter Kjær på en eller anden måde har noget at gøre med fodbold.

Og som oftest står den faktisk på fodbold fra morgen til aften. Enten er det i forbindelse med arbejdet på TV3, eller når han er ude at følge de to sønner i den lokale fodboldklub. Til gengæld er det meget begrænset, hvor meget han selv får rørt ved en bold på oldboys holdet i Vejle.

- Jeg er tilmeldt og står også indimellem på holdkortet, men det bliver ikke til ret meget, desværre. Jeg har måttet melde afbud til de første kampe, og det er helt skidt. For det er jo noget af det, jeg har set frem til at kunne komme ud og spille lidt fodbold på den måde, siger Peter Kjær.

I stedet må han nøjes med at se på alle de andre, der løber rundt på banen ¿ og så drømme sig tilbage til tiden dengang.

Som en fodboldkamp

- På mange måder minder mit nuværende job om min tid som fodboldspiller. Man går og lader op til weekendens kampe og forbereder sig.

-Når man så er på, så er det ligesom at spille en kamp, man giver det hele, og bagefter så falder man helt ned og evaluerer på det.

- Og så går man i gang med at bygge op til næste kamp, forklarer den tidligere landsholdsspiller Peter Kjær.

Fodbold fra morgen til aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce